Internationale dag van het geluk

Boek een vakantie vol Deense geluksmomentjes

Vestjylland_35078-large
Geluk zit in kleine dingen: een vakantie aan zee met familie of vrienden.
Foto: VisitDenmark/Niclas Jessen

Vandaag is het de internationale dag van het geluk. Een perfect moment om een vakantie te boeken naar een van de gelukkigste landen ter wereld: Denemarken. Waar moet je eigenlijk precies zijn?

Doe maar normaal, dan ben je al … gelukkig genoeg!

Waarom vind je eigenlijk zoveel gelukkige mensen in Denemarken? Sommigen zeggen dat dit ligt aan de Deense kijk op het leven. Een typische Deen verwacht namelijk vooral niet te veel. Des te gelukkiger wordt ‘ie van wat ‘ie krijgt! Vooral de nuchtere Noord-Jutlanders schijnen kampioen bescheidenheid te zijn. Niet voor niets prijkt het noordelijke Aalborg al jaren op de toplijsten van gelukkigste steden van Europa. Niet gek, voor een kleine universiteitsstad aan het Limfjord!

Wereldse bouwwerken en dorpse gezelligheid

Die nuchterheid betekent trouwens niet dat de Aalborgers vies zijn van een beetje ambitie. Sterker nog, de stad is de laatste jaren uitgegroeid tot een waar paradijs voor architectuurliefhebbers. Vooral het Utzon Centre en het kunstmuseum KUNSTEN behoren tot een paar van de meest ambitieuze bouwwerken van het land.

Tegelijkertijd heerst er in Aalborg een heerlijk gemoedelijk sfeertje. Historische straatjes, picknickplekjes aan het water, kleine cafés vol vers smørrebrød: het is juist de unieke mix van hypermodern en traditioneel die Aalborg tot zo’n bijzondere bestemming maakt.

Vakantie in Aalborg

Het geluk van Aalborg zelf ervaren? Ga voor een romantische overnachting bij Kompas Hotel Aalborg in het hart van de stad. Of kies voor een ruim vakantiehuis in de landelijke omgeving rondom Aalborg. In kustplaatsen als Hals en Sæby vind je een gevarieerd aanbod van vakantiewoningen op steenworp afstand van het strand. Maar ook Vakantiepark Skallerup Seaside Resort is absolute aanrader.

Op Dansk.nl vind je mooie vakantiehuizen aan zee, niet ver van Aalborg.

Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous