Heel veel nieuws in LEGOLAND: maar liefst 8 nieuwe attracties in 2022

Als volgend jaar (2022) LEGOLAND opnieuw opent, zal er meer dan ooit te zien zijn. Er worden maar liefst 8 nieuwe attracties toegevoegd aan het park. En hierdoor komen er meer dan 10 miljoen LEGO steentjes bij! Dat is de grootste toevoeging sinds de opening van het park in 1968.

Er komen een aantal nieuwe bouwwerken bij in LEGOLAND met een formaat waarvan de meeste bouwers alleen maar kunnen dromen. Maar er komen ook nieuwe mogelijkheden om samen te bouwen, zodat iedereen, van de kleinste gasten tot de meest creatieve master builders, alle creativiteit kwijt kan in LEGO. 

Ben je ook zo benieuwd naar de nieuwste attracties of ga je voor het eerst naar LEGOLAND? Check dan de informatie en link voor entreetickets met korting op deze pagina.

LEGOLAND Gallery
LEGOLAND Gallery

LEGOLAND Gallery – LEGO fans bouwen mee

LEGOLAND Gallery is de naam van een van de nieuwe indoor-attracties in LEGOLAND waar je zelf met LEGO kunt bouwen én je kunt laten inspireren door enkele van de gaafste LEGO modellen gebouwd door getalenteerde LEGO fans vanuit de hele wereld. Er zijn ervaren LEGOLAND bouwers die je helpen met het bouwen van de mooiste bouwwerken. Bijzonder is dat er alleen gebouwd wordt met gele LEGO steentjes. LEGOLAND Gallery is maar liefst 250m2 groot en heeft 12 expositieruimtes met plek voor meer dan 100 modellen. Je vindt de Gallery straks tussen de Mini Boats en Family Buffet.

Doe mee met Creative Workshop

Ook kan je straks deelnemen aan Creative Workshop, waar iedereen, van jong tot oud, kan leren hoe je de coolste LEGO creaties bouwt. Je krijgt dus echt les van een expert in welke bouwtechnieken je kunt gebruiken. Je kunt je aanmelden voor workshops die worden gegeven op verschillende niveaus, zodat het zowel voor de kleinste kinderen als voor de oudere kinderen en voor volwassenen leuk en leerzaam is. Creative Workshop is te vinden in de binnenruimte bij Hotel LEGOLAND met een ingang vanuit LEGOLAND. 

DUPLO Fun LEGOLAND
DUPLO Fun

DUPLO Fun voor de allerkleinsten

Voor de kleinste bezoekers wordt er een nieuwe indoor DUPLO speelplaats, DUPLO Fun, gecreëerd, met heel veel DUPLO om lekker mee te spelen. De indoor speelplaats is 250m2 groot en LEGOLAND medewerkers helpen kinderen om te spelen, te bouwen en plezier te maken. DUPLO Fun is te vinden in de binnenruimte bij Hotel LEGOLAND met een ingang vanuit LEGOLAND.

Build a Boat - LEGOREDO River in LEGOLAND
Build a Boat - LEGOREDO River

Race over LEGOREDO River met Build a Boat

Snelheidsfans en andere fanatiekelingen kunnen hun lol op bij Build A Boat. Daar kun je je eigen boot ontwerpen, bouwen en testen. En daarna race je natuurlijk op LEGOREDO River tegen andere botenbouwers om de eerste plek voor de snelste boot! LEGOREDO River is 11 meter lang en is te vinden in, de naam zegt het al, LEGOREDO, western themagebied in LEGOLAND.

IJzige race op de Polar River

Ook in themagebied Polar Land is straks Build a Boat te vinden. En ook daar kan je je eigen boot ontwerpen, bouwen en er mee racen tegen andere botenbouwers. Deze keer op de ijzige Polar River.

The Great LEGO Reef

Bij de bestaande attractie Atlantis by Sea Life komt nog een nieuwe bouwplek: The Great LEGO Reef. Hier lijkt het alsof je de zee induikt waar je enorm veel LEGO vindt om alles dat zwemt mee te kunnen bouwen, van inktvissen tot badeendjes.

PLANET LEGOLAND
PLANET LEGOLAND

Bouw mee aan Planet LEGOLAND

Rebuild the World is een nieuwe bouw-attractie waarbij jij jouw bijdrage kunt leveren aan Planet LEGOLAND. LEGOLAND bouwers helpen en inspireren je om mee te bouwen aan de LEGO wereld. Je vindt Rebuild the World in de binnenruimte bij Hotel LEGOLAND, met een ingang vanuit LEGOLAND.

Mini Boats LEGOLAND
Mini Boats LEGOLAND

Renovatie Mini Boats

En als klap op de vuurpijl wordt een van de meest bekende attracties van Miniland uitgebreid; Mini Boats ondergaat een renovatie en krijgt een aantal nieuwe, grote LEGO modellen van bekende gebouwen uit de hele wereld, zoals het Vrijheidsbeeld, Taj Mahal, Sydney Opera House en Londen Eye. Nog meer leuks om je op te verheugen voor je volgende boottochtje. Want wie in LEGOLAND niet in de bootjes is geweest, is niet in LEGOLAND geweest… 😉

Monstermuur LEGOLAND Billund. Foto: LEGOLAND Billund
Monstermuur LEGOLAND

Monstermuur

Eigenlijk is deze attractie al dit jaar geopend en telt ‘ie niet mee. Maar de in juli 2021 opende Monster Wall is nog zo nieuw, dat ik het toch een vermelding waard vind. Bij de Monster Wall bouw je je eigen monster in het LEGO Monster Fighters thema. De muur is te vinden naast Ghost – The Haunted House en ik schreef er eerder een blog over.

LEGOLAND Foto: Jesper Grønnemark VisitDenmark
LEGOLAND Foto: Jesper Grønnemark VisitDenmark

LEGOLAND opent 2 april 2022

De meeste nieuwe attracties zijn te bewonderen vanaf 2 april 2022 als LEGOLAND voor het nieuwe seizoen opent. LEGOLAND is in 2021 nog geopend t/m november (alleen de weekenden, check de openingstijden hier). 

Ben je ook benieuwd geworden naar de nieuwste attracties? Op deze pagina vind je een link voor entreetickets met korting voor LEGOLAND.

LEGO House Billund, Denemarken
LEGO House

Echte LEGO fan? Check ook LEGO House

Ben jij een echte LEGO fan? Dan kan is Billund dé plek voor jou. Naast LEGOLAND kan je nu ook naar LEGO House. LEGO House is staat los van LEGOLAND en is een hele toffe plek waar je kunt spelen en leren en waar je een zeer uitgebreide collectie LEGO sets vanaf de beginjaren tot nu vindt. Check hier alle informatie en een link voor entreetickets met korting voor LEGO House

Veel plezier!

Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous