’s Werelds grootste Dinosaurus komt naar Denemarken

Premiere: vanaf 13 april in Knuthenborg Safaripark

Patagotitan mayorum . Foto: Knuthenborg Safaripark
Patagotitan Mayorum in Knuthenborg Safaripark op de Oost-Deense eilanden. Foto: Knuthenborg Safaripark

Het Knuthenborg Safaripark maakt zich op voor een wel heel bijzondere bezoeker: ’s werelds allergrootste Dinosaurus! In maar liefst 6 vrachtcontainers komt de Patagotitan Mayorum richting de Oost-Deense eilanden, waar hij een plek krijgt in Knuthenborg’s gigantische Dinobos. Mis ‘m niet.

Knuthenborg Safaripark en haar bewoners

De familie Knuth kijkt normaal gezien niet echt op van bijzondere gasten. Sinds ze hun landgoed omtoverden tot het grootste safaripark van Noord-Europa, verwelkomden ze wel vaker nieuwe bewoners. Zoals witte neushoorns en struisvogels uit Kenia, bijvoorbeeld. Maar een dinosaurus van een slordige 9 ton? Das toch net even wat anders!

Baryonyx in Knuthenborg Safaripark op de Oost-Deense eilanden. Foto: Knuthenborg Safaripark
Baryonyx in Knuthenborg Safaripark op de Oost-Deense eilanden. Foto: Knuthenborg Safaripark

Dinobos verwelkomt Patagotitan Mayorum

13 april belooft dan ook een bijzondere dag te worden voor het Knuthenborg Safaripark. Op die dag opent het park haar deuren voor het zomerseizoen. Ook het bijbehorende dinosaurusbos van Knuthenborg is dan weer geopend. De Patagotitan Mayorum wordt hier herenigd met andere prehistorische viervoeters als de Tyrannosaurus Rexen de vliegende Pteranodon.

De grootste dino ter wereld

Met een lengte van 47 meter zal je de Patagotitan Mayorum niet bepaald over het hoofd zien in het dinobos van Knuthenborg Safaripark. Toen onderzoekers deze dinosoort een paar jaar geleden ontdekten, verbrak ‘ie simpelweg alle records. Ook de replica die nu naar Knuthenborg komt, is recordhouder. Nergens ter wereld kun je een dinosaurus van deze grootte komen bekijken.

Møns Klint in Denemarken
Oók op de Oost-Deense eilanden: de krijtrotsen van Møn

De natuurschatten van de Oost-Deense eilanden

Met de komst van ’s werelds grootste dinosaurus kunnen de Oost-Deense eilanden een nieuwe topattractie toevoegen aan hun toch al indrukwekkende lijst met natuurbelevenissen. Behalve het Knuthenborg Safaripark staan ook de Krijtrotsen van Møn, het GeoMuseum Faxe en het klimbos van Camp Adventure garant voor unieke dagjes uit in de natuur.  

Benieuwd geworden? Check ons overzicht van vakantiehuizen op de Oost-Deense eilanden.