Nu BoekenTerug naar zoekresultaten

Hotel Dronninglund Slot

Dit hotel ligt in Dronninglund, Noordoost-Jutland, Denemarken

Hotel Dronninglund Slot - Slotsgade, DK-9330, Dronninglund

Het Hotel Dronninglund Slot in Dronninglund in Denemarken is een oud kasteel en klooster. Hotel Dronninglund Slot is tegenwoordig in gebruik is als een goed uitgerust en functioneel hotel met alle moderne faciliteiten. Hotel Dronninglund Slot beschikt over 22 kamers, een feestzaal, een torenkamer, een wijnkelder en kamer met een open haard en diverse bijgebouwen. De kwaliteit, gastronomie, flexibiliteit en service van het Dronninglund Slot zijn de trots van dit hotel. Binnen een kilometer van het hotel is een prachtige golfbaan gelegen.

Hotel Dronninglund Slot is ideaal voor een romantische en bijzondere vakantie in Denemarken.  

Het waren de benedictijner nonnen die rond 1100 in deze prachtige omgeving van Denemarken een nonnenklooster stichtten. Ze noemden het klooster in de regio Vendsyssel ‘Hundslund Kloster’ en het is waarschijnlijk een van de oudste kloosters in Denemarken. Na de Reformatie in 1536 werd de Deense koning eigenaar van het klooster, gevolgd door twee leden van de Koninklijke Raad. In 1581 veranderde de schildknaap Hans Johansen Lindenow het klooster in een, voor die tijd, modern landhuis. Van zowel het nonnenklooster als het latere landhuis zijn nog resten te vinden, maar de huidige gebouwen van Hotel Dronninglund Slot dateren rond 1800.

Dronninglund verschijnt regelmatig in de geschiedenis van Denemarken, met name toen het slot tussen 1690 en 1729 weer in handen was van de Deense koning, Christiaan V. Zijn vrouw, koningin Charlotte Amalie, resideerde in het gebouw en gaf het zijn huidige naam ‘Dronninglund’. Onder de latere eigenaren vinden we onder andere graaf Adam Gottlob Moltke, die de prachtige kasteeltuin liet aanleggen.

In de vorige eeuw zijn er verschillende eigenaren geweest waaronder een reder uit Aalborg, de zwager van de auteur Agnes Henningson. Haar zoon, de beroemde architect Poul Henningson, bezocht Dronninglund regelmatig en werd mogelijk hier geïnspireerd tot het maken van zijn Deens design. 

Hotel Dronninglund Slot in Denemarken is een prachtig hotel waar de geschiedenis van Denemarken in vele verschijningen is te ontdekken. En waar u kunt genieten van de schitterende omgeving tijdens een ontspannen vakantie. 

Algemeen

Aantal personen1 - 4 personen
Huisdieren toegestaanJa

In de buurt

Busstation1 km
Golfbaan1 km
Viswater8 km
Vliegveld1 km
Water (zee of meer)8 km

Faciliteiten

Kamers met douche en toilet 22
Kamers met extra slaapplaats (kind)
Internet
Faciliteiten voor gehandicapten
Niet-roken kamers 22
Huisdier toegestaan
Op het platteland

Extra's

Huisdier DKK 200,00 per nacht
Administratiekosten € 20,00 *
* verplichte kosten, vooraf of ter plaatse te voldoen

Ligging

© Copyright 2018 DFB - Dansk.nl is onderdeel van DFB.nl, Dé Denemarken Vakantie Specialist (DFB Reizen BV). | Sitemap | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Inschrijfnr. K.v.K.: 53121007
Zoeken