Nu BoekenTerug naar zoekresultaten

Strand- & Badehotel Marienlyst

Dit hotel ligt in Helsingør, Noord-Sjælland, Denemarken

Strand- & Badehotel Marienlyst - Ndr. Strandvej, DK-3000, Helsingør

Beoordeling 7.7 aantal: 14

Strand- & Badehotel Marienlyst in Helsingør, Denemarken werd in 1901 direct aan de kust gebouwd en maakte deel uit van de "kuur- en badfaciliteiten" van Marienlyst Slot. Het hotel beschikt over meerdere restaurants en bars, een lounge,  casino en een 450 m2 groot terras met uitzicht over het Øresund richting Zweden. Strand- & Badehotel Marienlyst ligt op loopafstand van het centrum van het marktstadje Helsingør en het bekende Kronborg Slot. 

Er heerst een ontspannen sfeer in het hotel en dat is mede te danken aan de rustgevende werking van de zee. Bij helder weer heb je goed zicht op de stad Helsingborg in Zweden aan de overkant van het water. In het nabijgelegen bos kun je heerlijk wandelen of joggen en daarnaast zijn er diverse tennis- en golfbanen in de buurt. 

Bij een bezoek aan Helsingør mag een bezoek aan het kasteel Kronborg Slot niet ontbreken. Hier vind je het beeld van de legendarische Holger Danske in de kazematten van Kronberg. Holger Danske is een zeer bekend figuur in Denemarken. Volgens de legende leefde hij in de 8e eeuw en was hij een huurling  aan het hof van de Frans-Romeinse Karel de Grote. Hij zou in zijn leven nooit een gevecht hebben verloren. Maar vanwege heimwee vertrok hij uit Frankrijk terug naar Denemarken. Bij aankomst op kasteel Kronborg Slot ging hij zitten en viel meteen in slaap, tot vandaag. Zodra het land in gevaar is zal Holger Danske opstaan en strijden voor Denemarken. Het beeld dat in Kronborg Slot staat is de 'mal' voor het bronzen beeld dat Hotel Marienlyst in 1907 liet maken. 

Strand- & Badehotel Marienlyst is zeer geschikt voor een vakantie met allure en biedt alle mogelijkheden om te genieten van de prachtige natuur en geschiedenis van Denemarken. Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken, ligt slechts 45 km ten zuiden van Strand- & Badehotel Marienlyst. Er is een uitstekende verbinding met het openbaar vervoer vanaf Helsingør. Daarnaast is het bekende kunstmuseum Louisiana slechts 11 km ten zuiden van Strand- & Badehotel Marienlyst. Een mooie tocht langs het water met de auto, motor of op de fiets!  

Algemeen

Aantal personen1 - 4 personen
Huisdieren toegestaanNee

In de buurt

Golfbaan2 km
Vliegveld55 km

Faciliteiten

Kamers met douche en toilet 124
Kamers met extra slaapplaats (kind)
Kamers met extra slaapplaatsen (max. 2 kinderen)
Internet
Faciliteiten voor gehandicapten
Niet-roken kamers 124
In de stad

Extra's

Administratiekosten € 20,00 *
* verplichte kosten, vooraf of ter plaatse te voldoen

Ligging

© Copyright 2018 DFB - Dansk.nl is onderdeel van DFB.nl, Dé Denemarken Vakantie Specialist (DFB Reizen BV). | Sitemap | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Inschrijfnr. K.v.K.: 53121007
Zoeken