Nu BoekenTerug naar zoekresultaten

Tornøes Hotel

Dit hotel ligt in Kerteminde, Funen, Langeland, Denemarken

Tornøes Hotel - Strandgade, DK-5300, Kerteminde

Beoordeling 7.1 aantal: 9

Tornøes Hotel in Kerteminde is gelegen op een prachtige plek in Denemarken. Het hotel bevindt zich pal aan het water en tevens in het hart van het oude, sfeervolle stadje Kerteminde. Geniet tijdens uw vakantie van de vele mogelijkheden en komt ’s avonds weer tot rust in dit fijne hotel in Denemarken. Vanuit Tornøes Hotel heeft u een prachtig uitzicht over de stad Kerteminde, het fjord en de haven. Het mooie badstrand licht op slechts 100 meter afstand. 

Tornøes Hotel beschikt over 38 ruime en lichte kamers. Alle kamers hebben een eigen badkamer, tv, internet en zijn ingericht met gezellige meubels. Het merendeel van de kamers in het hotel heeft uitzicht over het fjord en de haven. In de meeste kamers kan een extra bed worden geplaatst. 

In het restaurant van Tornøes Hotel worden onder andere verse visspecialiteiten aangeboden. De gerechten worden zoveel mogelijk bereid met seizoensproducten. Bij het eten kunt u wellicht het goedsmakende bier van de brouwerij van het hotel, Kerteminde Bryghus, proberen. Tijdens uw diner kijkt u uit over het fjord en de haven. 

Het was de haven die de ontwikkeling van Kerteminde ondersteunde. De haven was het startpunt van een welvarende haringvisserij en de levendige handel met de rest van Denemarken en het buitenland. De stad Kerteminde kreeg zijn stadsrechten in 1413 en al eeuwenlang prijkt er een driemaster op het wapenschild van de stad. De vondst van het oude schip Ladbyskibet, net buiten de stad, bewijst dat hier al schepen zeilden in de tijd van de Vikingen. En juist dit schip was de inspiratie voor het wapen van de nieuwe gemeente Kerteminde. 

Tegenwoordig is Kerteminde de belichaming van het idyllische eiland Funen. Veel van de kleine vissershuizen en de grote koopmanshuizen in het centrum van de stad zijn bewaard gebleven. Vanwege de compacte bouw van de stad kunt u alles prima te voet bereiken. De stranden van de stad, het strand Lillestranden met de visnetten, de kleine bootjes en de geteerde loodsen en ook de grote jachthaven met duizenden jachten zijn lopend goed te bereiken. 

De geschiedenis van het oude badhotel Tornøes Hotel gaat terug tot meer dan 300 jaar geleden. In de 17e eeuw was het een koopmanshuis, maar in 1862 kocht de brouwer en herbergier Wentzel Tornøe het huis. In 1865 kreeg hij toestemming om het huis te verbouwen als hotel. Sindsdien is het Tornøes Hotel een van de meest bekende gebouwen van Kerteminde. 

Het uitzicht over het water, de stad en de haven is prachtig. In Tornøes Hotel kunt u heerlijk ontspannen en in de nabijheid kunt u genieten van het rustige strand. Hand in hand wandelen over het strand of ’s avonds genieten van de maan die wordt weerspiegeld in het water. En met een korte wandeling bent u weer terug bij het hotel.

Tornøes Hotel in Kerteminde is geschikt voor wie tijdens de vakantie graag naar een van de vele stranden van Denemarken gaat. Daarnaast kunt u in de plaats Kerteminde genieten van sfeer en gezelligheid. 

Algemeen

Aantal personen1 - 4 personen
Huisdieren toegestaanJa

In de buurt

Busstation50 m
Golfbaan20 km
Viswater50 m
Vliegveld30 km
Water (zee of meer)100 m

Faciliteiten

Kamers met douche en toilet 38
Kamers met extra slaapplaats (kind)
Kamers met extra slaapplaatsen (max. 2 kinderen)
Gratis draadloos internet
Faciliteiten voor gehandicapten
Niet-roken kamers 38
Huisdier toegestaan
In de stad

Extra's

Huisdier DKK 100,00 per nacht
Administratiekosten € 20,00 *
* verplichte kosten, vooraf of ter plaatse te voldoen

Ligging

© Copyright 2018 DFB - Dansk.nl is onderdeel van DFB.nl, Dé Denemarken Vakantie Specialist (DFB Reizen BV). | Sitemap | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Inschrijfnr. K.v.K.: 53121007
Zoeken