Nu BoekenTerug naar zoekresultaten

Hotel Schackenborg Slotskro

Dit hotel ligt in Møgeltønder, Zuidwest-Jutland, Denemarken

Hotel Schackenborg Slotskro - Slotsgaden, DK-6270, Møgeltønder

Beoordeling 7.8 aantal: 15

De Schackenborg Slotskro is een bijzonder mooie kro, gelegen in het idyllische plaatsje Møgeltønder aan de straat die leidt naar het Schackborg Slot. Deze met kinderkopjes geplaveide straat is één van de mooiste dorpsstraten van Denemarken. De Schackenborg Slotskro draagt het predikaat 'Koninklijk' sinds 1678 en tegenwoordig is de Deense prins Joachim mede-eigenaar van deze kro. 

Het plaatsje Møgeltønder lijkt zo uit een sprookje van Hans Christian Andersen te komen. Overdag lopen er eenden door de straat en 's avonds verlichten de oude straatlantaars de vakwerkhuizen en boerderijen met zacht licht. De huizen in Møgeltønder dateren uit begin 1700 en er wonen ongeveer 900 mensen. 

Schackenborg Slotskro ligt naast Schackenborg Slot, het kasteel van Prins Joachim van Denemarken en zijn gezin. Het kasteel dateert uit de 13e eeuw en was toen eigendom van de bisschop van Ribe. Na de Reformatie (1536) kwam het kasteel in handen van de koning van Denemarken en hij droeg het over aan Generaal Hans Schack in 1661. Daarna behoorde het slot 11 generaties lang toe aan de familie Schack. Sinds 1995 bewoont de jongste zoon van Koningin Margrethe II met zijn echtgenote Marie en drie zoons Nicolai, Felix en Henrik het slot. 

De Schackenborg Slotskro heeft een Frans-Deense keuken waar u terecht kunt voor een heerlijke lunch of diner. 

In de omgeving van de Schackenborg Slotskro zijn voldoende mogelijkheden voor uitstapjes. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het (schier)eiland Rømø met de beroemde brede zandstranden of het historische plaatje Ribe. De Schackenborg Slotskro is gelegen in het Deense nationaal park Waddenzee. Het eiland Rømø behoort tot de waddeneilanden. 

Algemeen

Aantal personen1 - 4 personen
Huisdieren toegestaanNee

In de buurt

Busstation500 m
Golfbaan12 km
Viswater750 m
Vliegveld100 km
Water (zee of meer)750 m

Faciliteiten

Kamers met douche en toilet 25
Kamers met extra slaapplaats (kind)
Kamers met extra slaapplaatsen (max. 2 kinderen)
Internet in alle kamers
Niet-roken kamers 25
Op het platteland

Extra's

Administratiekosten € 20,00 *
* verplichte kosten, vooraf of ter plaatse te voldoen

Ligging

© Copyright 2018 DFB - Dansk.nl is onderdeel van DFB.nl, Dé Denemarken Vakantie Specialist (DFB Reizen BV). | Sitemap | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Inschrijfnr. K.v.K.: 53121007
Zoeken