Nu BoekenTerug naar zoekresultaten

Hotel Sallingsund Færgekro

Dit hotel ligt in Nykøbing M, Noordwest-Jutland, Denemarken

Hotel Sallingsund Færgekro - Sallingsundvej, DK-7900, Nykøbing M

Beoordeling 6.7 aantal: 5

Hotel Sallingsund Færgekro is een klassiek hotel in Nykøbing, Denemarken. Het hotel ligt in de prachtige natuur op het eiland Mors in Denemarken. 

De inrichting van Hotel Sallingsund Færgekro heeft de oude gezelligheid en de traditionele charme niet doen wegvangen. Hotel Sallingsund Færgekro beschikt over 40 kamers, waarvan enkele suites. Vrijwel alle kamers zijn voorzien van eigen badkamer, broekenpers, fohn, tv, minibar en gratis koffie en thee. De kamers zijn gelegen in het hoofdgebouw of in een van de bijgebouwen. De kamers in de bijgebouwen hebben een balkon of terras. 

De keuken van Hotel Sallingsund Færgekro is het beste te omschrijven als de nieuwe Deense keuken. Maar ook de traditionele gerechten die we kennen uit de vele kro hotels in Denemarken staan op de kaart. De chefkok is in ieder geval een voorstander van verse ingrediënten en met name vis rechtstreeks uit de zee. 

Sinds jaar en dag is het mogelijk om met de veerboot over het Sallingsund te gaan. Het is bekend dat al vanaf het einde van de 17e eeuw er een veerhuis was op het eiland Mors. En in 1767 kreeg dit pand een koninklijk licentie om als kro hotel verder te gaan. Dit kro hotel lag oorspronkelijk iets verder naar het zuiden. Het huidige Hotel Sallingsund Færgekro is gebouwd in 1928.

De opening van de brug over het Sallingsund maakte een einde aan een typerend tijdperk voor dit gebied. Maar Hotel Sallingsund Færgekro leeft ook nu nog voort. Het hotel is geheel gerenoveerd en de gezellige stijl en bijzondere charme zijn daarbij behouden gebleven. 

De natuurlijke omgeving van Hotel Sallingsund Færgekro is prachtig. U vindt hier het gebied Legind Bjerge, het Jesperhus bloemenpark, Højriis slot, bossen en het fjord. Op een paar kilometer afstand ligt de hoofdplaats van het eiland Mors, Nykøbing Mors. Hier vindt u onder andere goede mogelijkheden om te winkelen.

Sinds 1991 is Jens-Peter Skov de eigenaar van Hotel Sallingsund Færgekro in Nykøbing. Sinds 1995 zijn hij en zijn keuken hofleverancier. Zo heeft hij onder andere geleverd ten tijde van het huwelijk van kroonprins Frederik en kroonprinses Mary. Ook heeft hij de meest uitgebreide wijnkaart van Jutland. Van tijd tot tijd organiseert de eigenaar van Hotel Sallingsund Færgekro wijnproeverijen en vertelt hij uitgebreid over zijn wijn en wijnervaringen. 

Hotel Sallingsund Færgekro in Nykøbing is een goed hotel voor een vakantie op het eiland Mors in Denemarken. Hier vindt u nog die prachtige natuur waar Denemarken bekend om staat. Tijdens uw vakantie zijn er tal van mogelijkheden om te genieten van deze natuur en de cultuur die Denemarken rijk is. 

Algemeen

Aantal personen1 - 3 personen
Huisdieren toegestaanJa

In de buurt

Busstation1 km
Golfbaan5 km
Viswater100 m
Vliegveld45 km
Water (zee of meer)100 m

Faciliteiten

Kamers met douche en toilet 40
Kamers met extra slaapplaats (kind)
Internet
Niet-roken kamers 40
Huisdier toegestaan
Op het platteland

Extra's

Huisdier DKK 100,00 per verblijf
Administratiekosten € 20,00 *
* verplichte kosten, vooraf of ter plaatse te voldoen

Ligging

© Copyright 2018 DFB - Dansk.nl is onderdeel van DFB.nl, Dé Denemarken Vakantie Specialist (DFB Reizen BV). | Sitemap | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Inschrijfnr. K.v.K.: 53121007
Zoeken