Nu BoekenTerug naar zoekresultaten

Hotel Gl. Rye Kro

Dit hotel ligt in Ry, Midden-Jutland, Denemarken

Hotel Gl. Rye Kro - Ryesgade, DK-8680, Ry

Beoordeling 6.1 aantal: 9

Hotel Gl. Rye Kro in Rye in Denemarken is gelegen in de buurt van de 'berg' Himmelbjerget. De omgeving biedt een prachtig landschap tussen de heuvels en meren van Silkeborg en Skanderborg. Hotel Gl. Rye Kro beschikt over een verwarmd binnenzwembad, zonnebank en tennistafel en is ideaal voor een ontspannen vakantie.

De kamers van Hotel Gl. Rye Kro in Denemarken zijn gelegen in een nieuwere vleugel en allen voorzien van tv en badkamer. In het hotel is een mooie zitkamer en er zijn twee restaurants. In de buurt van Hotel Gl. Rye Kro zijn uitstekende sportvismogelijkheden en kanoverhuur. 

Hotel Gl. Rye Kro ligt in één van de mooiste regio's van Denemarken. Tijdens uw vakantie kunt u genieten van het prachtige merenhoogland. Het grootste meer van Jutland, Mossø, is de thuisbasis van veel vogels en vissen en nodigt uit om uw hengel uit te werpen. Ook fietsen en wandelen tijdens uw vakantie kan uitstekend op de gemarkeerde paden in de bossen en langs het meer. De plaats Silkeborg verdient ook zeker een bezoek tijdens uw vakantie in Denemarken.

Hotel Gl. Rye Kro ligt in het leuke plaatsje Rye (ook wel Ry), aan de rivier de Gudenå. Rye was ooit een belangrijke stad in Denemarken en in de Middeleeuwen een belangrijk knooppunt van het intellectuele leven en de politiek in het koninkrijk. Hier, bij de beroemde Skt. Sørens bron, was een grote markt waar arm en rijk bijeen kwamen vanuit heel Jutland. En het was in de Skt. Sørens kerk waar de Deense adel en de geestelijkheid bijeen kwamen in 1534 om de nieuwe koning, Christian III van Denemarken, te kronen. Slechts een deel van de indrukwekkende kerk is nog te bewonderen. Delen van het middenschip en de oorspronkelijke toren zijn afgebroken na de Reformatie. De nu resterende toren is uit 1912, maar staat op exact dezelfde plek als de oude toren. Naast de kerk in Rye is ook de molen Gl. Rye Mølle met zijn kleine klompenmuseum een bezoek waard. Vanaf de molen zijn er wandelpaden naar de uitkijkpunten Galgebakken, Skovsbjerg en Klostermølle aan de Gudenå.

Al rond 1500 stond er op de plek van Hotel Gl. Rye Kro in Rye een herberg, maar het huidige hotel kan ‘slechts’ tot 400 jaar terug worden gebracht. Het gebouw is door de jaren heen zorgvuldig gerestaureerd en van alle gemakken voorzien. Het hele gebied rondom het hotel is rijk aan historische herinneringen. En de nabijgelegen 'berg' Himmelbjerget was een grote inspiratiebron voor de Deense schrijver Hans Christian Andersen tijdens zijn tocht door Jutland in 1859. Hij noemde het gebied in zijn beroemde gedicht 'Jylland mellem tvende have' (Jutland tussen twee zeeën).  

Hotel Gl. Rye Kro in Rye in Denemarken is een goed uitgangspunt om het prachtige merenhoogland in Jutland, in de omgeving van de Himmelbjerget, te verkennen. Een vakantie in dit hotel staat garant voor een ontspannen en gezellige sfeer. 

Algemeen

Aantal personen1 - 4 personen
Huisdieren toegestaanJa

In de buurt

Busstation5 m
Golfbaan15 km
Viswater2 km
Vliegveld35 km
Water (zee of meer)3 km

Faciliteiten

Kamers met douche en toilet 20
Kamers met extra slaapplaats (kind)
Kamers met extra slaapplaatsen (max. 2 kinderen)
Internet
Niet-roken kamers 20
Huisdier toegestaan
In een dorp

Extra's

Huisdier DKK 200,00 per verblijf
Administratiekosten € 20,00 *
* verplichte kosten, vooraf of ter plaatse te voldoen

Ligging

© Copyright 2018 DFB - Dansk.nl is onderdeel van DFB.nl, Dé Denemarken Vakantie Specialist (DFB Reizen BV). | Sitemap | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Inschrijfnr. K.v.K.: 53121007
Zoeken