Nu BoekenTerug naar zoekresultaten

Hotel Kragerup Gods

Dit hotel ligt in Vedby, Noord-Sjælland, Denemarken

Hotel Kragerup Gods - Kragerupgaardsvej, DK-4291, Vedby

Hotel Kragerup Gods in Vedby in Denemarken beschikt in totaal over 36 kamers. De kamers bevinden zich in het hoofdgebouw, de 6privé-stal en de oude melkfabriek van landgoed Kragerup Gods. De oude gewelfde kelder, de keuken de eetkamer en de tuinkamer zijn gerenoveerd en worden nu gebruikt voor vergaderingen en partijen.

Hotel Kragerup Gods heeft een overdekt zwembad en een boetiekje met leuke souvenirs. Hotel Kragerup Gods is naast langere vakanties ook ideaal voor weekendvakanties en korte verblijven in Denemarken. 

Rondom Landgoed Hotel Kragerup Gods in Vedby zijn diverse activiteiten mogelijkheden tijdens uw vakantie in Denemarken. U kunt een heerlijke wandeling maken in het bos of het park en kanoën op de slotgracht. In de 25-meter hoge boomtoppen in het park kan je zelfs de extreme sport Kragerup Go High beoefenen en er is een paragliding traject met lift. 

Officieel is Hotel Kragerup Gods een landgoed en geen kasteel. Hoewel het landhuis, gelegen op een eiland met een gracht eromheen, er zeker uitziet als een kasteel. Maar in Denemarken mag de term kasteel alleen gebruikt worden als er koninklijk bloed door de aderen van de familie stroomt. 

Het landgoed Kragerup Gods in zuid-Sjælland (zuid-Seeland) gaat terug tot 1327. Tussen de eigenaren van het landgoed zitten een aantal van Denemarkens belangrijkste edelen, waaronder admiraal Peder Skram en Christian Friis, de kanselier van Koning Christian IV. Christian Friis zorgde voor een gracht om het hoofdgebouw en liet een prachtige gewelfde kelder bouwen die nog steeds te zien is. 

Sinds 1801 is het landgoed in handen van de familie Dinesen, waartoe ook de Deense schrijfster Karen Blixen behoort. De huidige middelste vleugel dateert uit 1800 en de zijvleugels zijn herbouwd in 1838-1840. Toen Erik Dinesen Kragerup Gods in 1960 overnam was het tijd voor grote veranderingen. Het park werd opnieuw aangelegd en het hoofdgebouw in Vedby werd helemaal gemoderniseerd. Sinds 1986 is Birgitte Dinesen, dochter van Erik Dinesen, de eigenaar van het landgoed. Waarmee zij de 8e generatie van de familie is die het landgoed beheert. Birgitte Dinesen vertelt graag over de legende van een witte dame. Deze zou rondwaren in het gebouw en deze vriendelijke dame beschermt samen met de uilen het landgoed en de familie Dinesen.

Hotel Kragerup Gods is een modern hotel waar u heerlijk kunt genieten van uw vakantie in Denemarken. De prachtige omgeving is zeer geschikt voor diverse activiteiten en het is slechts 20 km van de mooie stranden van de Musholm Bugt in Denemarken. 

Algemeen

Aantal personen1 - 4 personen
Huisdieren toegestaanNee

In de buurt

Busstation12 km
Viswater12 km
Vliegveld95 km
Water (zee of meer)15 km

Faciliteiten

Kamers met douche en toilet 36
Internet
Niet-roken kamers 36
Op het platteland

Extra's

Administratiekosten € 20,00 *
* verplichte kosten, vooraf of ter plaatse te voldoen

Ligging

© Copyright 2018 DFB - Dansk.nl is onderdeel van DFB.nl, Dé Denemarken Vakantie Specialist (DFB Reizen BV). | Sitemap | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Inschrijfnr. K.v.K.: 53121007
Zoeken