Informatie en tips vakantiewoning Denemarken

Informatie en nuttige tips voor een verblijf in een vakantiewoning in Denemarken

Wanneer u in een vakantiewoning in Denemarken verblijft zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Ook vindt u op deze pagina algemene tips voor uw verblijf in Denemarken.

Aankomst

U kunt uw accomodatie meestal vanaf 16.00 uur op de dag van aankomst betrekken. In de informatie die u bij uw reisbescheiden ontvangt, kunt u de exacte tijd vinden. Wanneer u verwacht laat aan te komen (na 18.00 uur) dient u dit voor vertrek aan ons of de receptie ter plaatse door te geven. In de meeste gevallen kunt u uw sleutel dan gewoon bij het sleuteladres afhalen. De sleutel ligt dan in een sleutelbox of -kast.


Vertrek

Op de dag van vertrek dient u de accommodatie meestal voor 10.00 uur te verlaten. In de informatie bij uw reisbescheiden staat de exacte vertrektijd. U dient vervolgens de sleutel op het sleuteladres in te leveren. Op het sleuteladres vindt ook meestal de verrekening van de bijkomende kosten (stroomkosten e.d.) plaats.


Stroomverbruik en waterverbruik

Bij de meeste vakantiewoningen is stroomverbruik en soms ook waterverbruik exclusief. De kosten voor stroom en waterverbruik staan in de voorwaarden van de leverancier van de vakantiewoningen. Bij aankomst ontvangt u een formulier waarop u de meterstanden bij aankomst en vertrek moet vermelden.


Borgsom

Bij de meeste vakantiewoningen moet u bij aankomst op het sleuteladres een borgsom betalen. De hoogte van de borgsom is meestal afhankelijk van de grootte van de woning en de faciliteiten (sauna, whirlpool, zwembad). U vindt de hoogte van de borgsom in de voorwaarden van de leverancier. Meestal wordt het stroom- en/of waterverbruik bij vertrek verrekend met de borgsom. Ook de eindschoonmaak wordt soms verrekend met de borgsom. In andere gevallen krijgt u het resterende bedrag na terugkomst in Nederland teruggestort op uw rekening. Eventuele schade ontstaan tijdens uw verblijf wordt ook met de borgsom verrekend.


Schade aan de accommodatie

Wanneer u bij aankomst of tijdens uw verblijf schade aan de accommodatie of defecten aan de inboedel aantreft, dient u dit direct te melden bij het contactadres. Ook schade of defecten ontstaan tijdens uw vakantie dient u direct te melden. Wanneer de woning bij aankomst niet schoon is dient u dit direct te melden bij het contactadres.


Eindschoonmaak

Tijdens uw verblijf in een vakantiewoning of appartement wordt er niet schoongemaakt. Bij particuliere vakantiewoningen is de eindschoonmaak vaak exclusief en mag u deze zelf uitvoeren. Wanneer u een eindschoonmaak bestelt, dan dient u de kosten ter plaatse te betalen. De kosten voor eindschoonmaak zijn meestal afhankelijk van de grootte van de woning en de faciliteiten (sauna, whirlpool, zwembad). U vindt de kosten voor de eindschoonmaak in de voorwaarden van de leverancier.U kunt deze kosten ook altijd bij ons opvragen.


Bedlinnen

Tijdens uw verblijf in een vakantiewoning of appartement dient u zelf voor bedlinnen te zorgen of u kunt bedlinnen vooraf bij onze reserveringsafdeling bestellen. De kosten voor bedlinnen staan in de prijstabel aangegeven en dient u ter plaatse te voldoen. Matrassen, dekbedden (altijd 1-persoonsdekbedden) en kussens zijn wel aanwezig.


Kinderstoel/kinderbed

Bij uw reservering kunt u een kinderbedje (campingbedje) of kinderstoel reserveren, de kosten staan in de prijstabel aangegeven en dienen ter plaatse te worden voldaan. Sommige accommodaties hebben standaard een kinderbedje of kinderstoel, dit staat dan in de beschrijving aangegeven. Voor een kinderbedje moet u altijd zelf een dekentje en bedlinnen meenemen. Kinderbedjes zijn meestal geschikt voor kinderen tot 2 jaar. Het kinderbedje en de kinderstoel kan bij aankomst op het sleuteladres worden afgehaald.

Dé Denemarken Vakantie Specialist

 • Gespecialiseerd
  sinds 1985
 • Klanttevredenheid
  8.8
 • Grootste aanbod
  30.159 accommodaties
 • Persoonlijkadvies
  050 211 05 11
DFBVisit DenmarkLEGOLAND Billund ResortStichting Garantiefonds Reisgelden

Zoek & boek uw vakantiehuis in Denemarken

Huisdieren/honden

Honden dienen altijd te zijn aangelijnd. Neemt u uw huisdier mee op vakantie, dan dient u dit bij reservering aan te geven. Voor meerdere honden/huisdieren moet vooraf speciaal toestemming gevraagd worden. Soms geldt er een toeslag voor huisdieren. Honden zijn nooit toegestaan in openbare ruimtes zoals een zwembad of restaurant en mogen nooit alleen worden achtergelaten in de vakantiewoning.


Verwarming/Open haard

Alle appartementen en vakantiewoningen worden elektrisch verwarmd, tenzij anders vermeld. Wanneer in de beschrijving van de accommodatie ook een open haard is vermeld, kan dit ook een houtkachel zijn. Haardhout is meestal ter plaatse, tegen betaling, verkrijgbaar.


Fietsverhuur

Bij een aantal accommodaties kunt u fietsen huren. Houdt u er rekening mee dat de fietsen niet altijd dezelfde kwaliteit hebben zoals dat in Nederland gebruikelijk is. Kinderfietsen zijn meestal beperkt aanwezig, het is daarom aan te raden deze zelf mee te nemen.


Parkeren

U kunt uw auto parkeren bij de vakantiewoning. In sommige gevallen direct naast de woning, maar in ieder geval op het grondstuk van de woning.


Accommodatie aangepast voor gehandicapten

Wanneer u een aangepaste accommodatie wilt reserveren, informeert u dan altijd bij onze medewerkers naar de mogelijkheden. Laat ons weten welke vormen van aanpassingen voor u van belang zijn, zodat wij u kunnen adviseren in de keuze van een accommodatie. In sommige gevallen kunnen wij ook voor u bemiddelen in de huur van hulpmiddelen ter plaatse.


Prijsniveau/boodschappen

Een vakantie in Denemarken hoeft niet duurder uit te vallen dan een vakantie in een ander land. Het prijsniveau van levensmiddelen ligt gemiddeld ca. 5% hoger dan in Nederland. De prijs van groente is sterk afhankelijk van het seizoen, weersomstandigheden e.d. Heel populair zijn de stalletjes met groente en fruit langs de weg. Overal in Denemarken zijn kleine ‘kiosken’ die soms ook op zondag geopend zijn en waar u meestal brood, zuivel, groente en vlees kunt kopen. Het aanbod is vaak beperkt en het is aan te bevelen uw boodschappen in een grotere supermarkt te halen. Voordelige supermarkten zijn Netto, Fakta, Aldi en Favør. (Sterke) drank en snoep is in Denemarken duurder dan in Nederland. Neem zelf hagelslag en pindakaas mee, deze producten zijn in Denemarken moeilijk verkrijgbaar. Winkels zijn meestal geopend tot 18.00 uur, op zaterdag tot 12.00 uur m.u.v. de eerste zaterdag van de maand (16.00 uur).


Geldzaken

Denemarken doet (nog) niet mee aan de Euro en ter plaatse betaald u dus met de Deense Kroon. Euro’s worden niet geaccepteerd. Wilt u Deense Kronen meenemen vanuit Nederland, bestelt u ze dan tijdig bij uw bank. In Denemarken zijn, zoals in Nederland, overal pinautomaten. In de meeste winkels en restaurants kunt u pinnen. Vraag uw bank of uw pas geschikt is voor pinnen in het buitenland. Een Kroon is ongeveer € 0,14, een Euro is ongeveer DKK 7,45.


Elektriciteit/stroom

U kunt uw meegebrachte elektrische apparaten zoals telefoonopladers gewoon in Denemarken gebruiken. Een verloopstekker of transformator is niet nodig!


Zwemwater

Het zwemwater in Denemarken is over het algemeen van uitstekende kwaliteit. De stranden met een waterkwaliteit herkent u ter plaatse aan de blauwe vlag. Op www.blueflag.org vindt u alle stranden met een blauwe vlag in Denemarken.


Naar het strand

Sommige stranden langs de Deense Oostkust en op de eilanden Funen en Sjælland zijn kiezelstranden. Neem voor kinderen waterschoentjes mee, zodat ze volop kunnen genieten van het strand en de zee.

Een typisch Deens vakantiehuis midden in de natuur geef een ongekend gevoel van vrijheid... Pure ontspanning!

Marlous
Marlous

Denemarken Vakantie Specialist, Dansk.nl

veilig & voordelig

ruim 25 jaar ervaring

Meer dan 25 jaar Dé Denemarken Vakantie Specialist in Nederland

© Copyright 2018 DFB - Dansk.nl is onderdeel van DFB.nl, Dé Denemarken Vakantie Specialist (DFB Reizen BV). | Sitemap | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Inschrijfnr. K.v.K.: 53121007
Zoeken