Blomstergården - Deense botanische tuin in Midden-Jutland

Bjerringholmvej 14 , 8830 Tjele, Denemarken

De Blomstergården is een gigantische botanische tuin in Midden-Jutland. Op het heuvelachtige terrein vind je een grote verzameling van bomen, struiken, planten en bloemen.

De Blomstergården ligt nabij de plaats Viborg en is aangelegd om de biodiversiteit te vergroten in de regio. Met zo’n 700 verschillende fruitbomen- en struiken en ‘eeuwenoude’ appelsoorten die soms maar liefst teruggaan tot de 17de eeuw, is de tuin een unieke locatie in Midden-Jutland.

Openingstijden Blomstergården

De Blomstergården is niet het hele jaar door geopend. Meer informatie over de exacte openingstijden vind je op de website.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous