Haderslev - historisch stadje in Zuid-Denemarken

6100, Denemarken

Haderslev is een stad in Zuid-Denemarken, zo’n 50 kilometer van de grens met Duitsland. Met het Haderslev Fjord aan de ene kant en het Haderslev Dammeer aan de andere kant, is Haderslev omringd door water. Tegelijkertijd ligt de eeuwenoude handelsstad niet ver van de kindvriendelijke kust van Oost-Jutland.

Bezoek aan Haderslev

Het oude centrum van Haderslev gaat al een jaar of 500 mee. Veel koopmanshuizen zijn mooi gerenoveerd en de oude straten liggen er nog minstens zo kleurrijk bij als ze in de 16de en 17de eeuw al deden. Destijds was het in Haderslev een komen en gaan van handelaren die van Ribe onderweg waren naar de Oostkust. Nu is Haderslev een populaire plek voor een zomers dagje uit tijdens een vakantie in Zuid-Denemarken.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous