Ribe Dom - domkerk van Ribe

6760, Denemarken

De Ribe Dom (Vor Frue Kirke Maria) prijkt trots op het centrale plein van Ribe, de oudste stad van Denemarken. Het is de enige kerk in Denemarken met vijf schepen en werd gebouwd in de 12de eeuw.

Bezoek de Ribe Dom

De Ribe Dom is een van de best bewaarde Romaanse domkerken in Denemarken. Daarmee is de domkerk absoluut een bezoek waard tijdens een vakantie in Zuid-Denemarken. Vanaf de toren van de Borgertårnet heb je bovendien een prachtig uitzicht over de Middeleeuwse straatjes van Ribe.

In een van de vleugels van de Ribe Dom is een klein museum ingericht met meer informatie over de geschiedenis van dit bijzondere bouwwerk. Check altijd even de website van de Ribe Dom vóór je bezoek. Omdat er nog altijd diensten worden gehouden in de kerk, is deze namelijk niet altijd geopend voor toeristen.

Tip: vergezel de Nachtwacht van Ribe tijdens zijn dagelijkse avondronde door de stad en krijg een unieke (en gratis!) stadswandeling.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 25.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous