Roskilde Dom - kathedraal van Roskilde (UNESCO Werelderfgoed)

Domkirkepladsen 3, 4000 Roskilde, Denemarken

De Dom van Roskilde is misschien wel de meest beroemde kerk van Denemarken. De kathedraal staat in het centrum van Roskilde (Sjælland) en dient al eeuwen als laatste rustplaats van de Deense royals. De Dom van Roskilde staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Van Vikingkoningen als Harold Blauwtand (985 n.Chr.) en zijn zoon Sweyn Gaffelbaard (1014 n.Chr.) tot de 20ste eeuwse Koning Christian X (1947 n. Chr.): allemaal hebben ze hun eigen graftombe in de Dom van Roskilde. Een bezoek aan de kathedraal staat dan ook garant voor een bijzondere reis langs de geschiedenis van het Deense koninklijke huis.

Het maakt de Dom van Roskilde tot een van de highlights van een bezoek aan de Oost-Deense eilanden. Benieuwd wat er nog meer op je ligt te wachten in deze bijzondere regio? Check ook ons overzicht van culturele bezienswaardigheden op de Oost-Deense eilanden.

Locatie en openingstijden Dom van Roskilde

De Dom van Roskilde staat in het centrum van de stad, niet ver van de haven en het Vikingschepenmuseum. Het plein naast de kathedraal is een leuke plek voor een zomers terrasje en kijkt uit over de kleurrijke winkelstraat van Roskilde. Check de website van de Dom van Roskilde voor meer informatie over de openingstijden en speciale evenementen.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous