Saksild Strand - badplaats aan de oostkust van Denemarken

8300 Saksild Strand, Denemarken

Saksild Strand is een echte gezinsbestemming in het oosten van Denemarken. Saksild Strand ligt aan de oostkust ten zuiden van Aarhus.

Saksild is een rustig vakantiegebied met volop mogelijkheden voor uitstapjes door de centrale ligging in Denemarken. Saksild ligt vlakbij de grotere plaats Odder (6 km), waar verschillende supermarkten en winkels zijn.

In het achterland van Saksild is het landschap glooiend en zijn er mooie bossen. Meer naar het noorden vind je het merenhoogland met de plaatsen Silkeborg en Skanderborg. En natuurlijk is Aarhus (30 km) de topattractie in de omgeving. Je bezoekt er het kunstmuseum ARoS met het Rainbow Panorama, openluchtmuseum Den Gamle By en het is een van de beste steden in Scandinavië om te winkelen.

In Saksild Strand heb je een aantal winkeltjes en café’s, waar je binnen of op het terras kunt lunchen of een biertje drinken. Het strand van Saksild is kindvriendelijk door de geringe stroming en het mooie strand. Het strand is er breder dan gemiddeld aan de oostkust van Denemarken. Perfect om zandkastelen te bouwen, te zonnebaden of lekker te zwemmen op een zonnige dag.

Saksild Strand is een leuke gezinsbestemming, maar is ook geschikt voor stellen. De vakantiehuizen liggen allemaal in de buurt van het strand en je kunt er genieten van de rust en ruimte van Denemarken.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous