Stege - hoofdstad van Møn

4780, Denemarken

Het karakteristieke plaatsje Stege is de grootste plaats op het eiland Møn. Het oude stadscentrum is een gezellige plek om een terrasje te pakken of rond te struinen op een zonnige dag. Veel van de 18de en 19de eeuwse vakwerkhuizen zijn prachtig bewaard gebleven.

Bezoek aan Stege

De natuur  en de attracties van de Oost-Deense eilanden ervaren vanuit een sfeervolle locatie? Dan zit je goed in Stege. Als grootste stad op Møn, heb je hier volop keuze uit winkels en restaurants. Tegelijkertijd vind je hier volop rust en natuur. Een toplocatie voor tijdens een romantische vakantie op de Oost-Deense eilanden!

In Stege’s Empiregården, een koopmanshuis uit 1813, zit nu het historisch museum van Møn. Het kleinschalige museum is een leuk startpunt voor een verkenningstocht over dit bijzondere eiland: in 12 tentoonstellingsruimtes doorloop je de bewogen geschiedenis van het eiland en van Stege.

Ben je een liefhebber van speciaalbier? Bezoek dan ook het Bryghuset Møn, Stege’s eigen bierbrouwerij. Behalve voor een van de negen verschillende speciaalbiertjes kun je hier ook terecht voor een maaltijd of lunch.

Locatie Stege

Stege ligt 17 kilometer ten westen van Møns Klint en is daarmee een prima uitvalsbasis om de spectaculaire krijtrotsen van Møns Klint te bezoeken. Stege is bovendien goed te bereiken vanaf een vakantieadres in Zuid-Sjælland: de brug tussen Sjælland en Møn ligt zo’n 12 kilometer van Stege.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous