Trelleborg - Vikingschat op Sjælland

Trelleborg Allé 4, 4200 Slagelse, Denemarken

Trelleborg is de locatie van een van de belangrijkste Vikingschatten op Sjælland. De restanten van het gigantische fort van Harold Blauwtand behoren tot de best bewaarde vondsten uit de Vikingentijd.

Bezoek Trelleborg

Het Vikingenfort bij Trelleborg dateert uit 900 n.Chr. en is een bijzondere plek om te bezoeken. De restanten van het fort liggen midden in een prachtig stuk natuur. In het bijbehorende museum kom je van alles te weten over de Vikingen op de Oost-Deense eilanden. Je kunt er een langhuis (typische Vikingwoning) bekijken en er is een compleet Vikingendorp nagebouwd. Elk jaar in juli is Trelleborg bovendien de locatie van een groot Vikingfestival. Vikingen uit heel Denemarken en daarbuiten ontmoeten elkaar dan bij het fort van Harald Blauwtand.

Openingstijden Trelleborg museum

Trelleborg museum is onderdeel van het Deense Nationaal Museum en ligt nabij het stadje Slagelse. Check de website voor meer informatie over de openingstijden en speciale evenementen.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 25.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous