Vejen - centraal gelegen stad in Midden-Jutland

Vejen, Denmark

Vejen is een middelgrote stad in het hart van Zuid-Denemarken. De stad ligt tussen Kolding en Esbjerg en is een prima uitvalsbasis om deze gevarieerde regio te ontdekken.

Vakantie in Vejen

Vejen is een gemoedelijk en overzichtelijk stadje. Naast het Vejen Kunstmuseum, met een unieke collectie 19de eeuwse Deense kust, heeft de stad meerdere galerieën en ateliers. De grootste attractie van Vejen is echter de locatie. LEGOLAND®, het Koldinghus, de haven van Esbjerg, de UNESCO sites Christiansfeld en Jelling, Ribe, Givskud Zoo: al deze topattracties van Zuid-Denemarken liggen op nog geen uurtje rijden vanaf Vejen.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous