Ongevallenverzekering

Let op: op dit moment worden er geen verzekeringen meer aangeboden via Dansk.nl, Dansk of Dansk BV. Onderstaande informatie dient als naslagwerk voor boekingen gemaakt bij DFB Reizen BV t/m 2020. 

(Tekst gaat hieronder verder)

Let op: op dit moment worden er geen verzekeringen meer aangeboden via Dansk.nl, Dansk of Dansk BV. Onderstaande informatie dient als naslagwerk voor boekingen gemaakt bij DFB Reizen BV t/m 2020. 

De Ongevallen Verzekering is een dekking die je als aanvulling op een Kortlopende Comfort Reisverzekering kan afsluiten. Onderstaande voorwaarden zijn een aanvulling op de Algemene Contractvoorwaarden en de voorwaarden van de reisverzekering. De dekking van deze voorwaarden is alleen geldig het op de factuur vermeld staat. Al onze reis- en annuleringsverzekeringen worden afgesloten bij Europeesche Verzekeringen. 

1. Waarvoor ben je verzekerd?
1.1 Je bent verzekerd als je overlijdt of blijvend invalide wordt als gevolg van een ongeval tijdens de reis. Het overlijden of de blijvende invaliditeit moet direct en alleen het gevolg zijn van een ongeval.

2. Wat krijg je uitgekeerd? 
Hoeveel krijg je maximaal uitgekeerd? Dat vind je in onderstaand dekkingsoverzicht. De verzekerde bedragen in het overzicht zijn in euro’s en gelden per verzekerde per reis.

 • Bij overlijden
€ 12.500,-
 • Bij algehele blijvende invaliditeit
€ 50.000,-
 • Zonder helm (mee)rijden op een motorrijwiel met cilinderinhoud
  van 50 cc of meer
€ 2.500,-

2.1 Overlijd je of een medeverzekerde door een ongeval? En komt dit direct en alleen door dit ongeval? Dan keren wij het verzekerde bedrag voor overlijden uit. Dit bedrag vind je in het dekkingsoverzicht. Heb je voor dit ongeval eerder al een uitkering voor blijvende invaliditeit ontvangen? Dan halen wij dat bedrag van de uitkering voor overlijden af.

2.2 Word je door een ongeval blijvend invalide? En komt dat direct en alleen door dit ongeval? Dan krijg je een uitkering voor blijvende invaliditeit.

2.3 Hoeveel je uitgekeerd krijgt, hangt af van welk letsel je hebt. Voor de hoogte van de uitkering bepalen wij het percentage dat je blijvend invalide bent. Hiervoor gebruiken wij de richtlijnen van de American Medical Association (AMA-guide). Aangevuld met die van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie (NVvN). We houden hierbij geen rekening met wat de invaliditeit betekent voor je (toekomstige) beroep of je (toekomstige) bezigheden. Het percentage van het verzekerde bedrag dat je krijgt, is gelijk aan het percentage van blijvende invaliditeit.

2.4 Wij stellen het percentage van blijvende invaliditeit pas vast als je niet verder kunt genezen. Dus op het moment dat je toestand niet meer verandert. Is dit binnen 24 maanden na de melding van het ongeval nog niet het geval? Dan bepalen wij hoe invalide je bent op basis van de invaliditeit die wij in de toekomst verwachten. Hiervoor gebruiken wij de laatste medische informatie.

2.5 Ben je betrokken bij meer dan 1 ongeval? Dan krijg je nooit meer dan 1 keer het maximaal verzekerde bedrag voor blijvende invaliditeit dat in het dekkingsoverzicht staat.

2.6 Worden de gevolgen van een ongeval vergroot doordat je al ziek bent? Of door een abnormale toestand van lichaam of geest? Dan keren wij nooit meer uit dan dat wij voor hetzelfde ongeval aan een volledig gezond persoon zouden hebben uitgekeerd.

2.7 Was je al invalide? En verergert dat door een ongeval? Dan kijken we naar hoe invalide je was vóór het ongeval en hoe invalide je bent ná het ongeval. We gaan uit van de uitkering die je zou krijgen ná het ongeval en trekken daarvan een bedrag af voor je invaliditeit van vóór het ongeval.

2.8 Overlijd je aan de gevolgen van het ongeval voordat wij het percentage van blijvende invaliditeit hebben bepaald? Dan keren wij alleen uit op basis van het verzekerde bedrag voor overlijden.

2.9 Overlijd je aan een andere oorzaak dan het ongeval voordat wij hebben bepaald hoe invalide je bent? Dan gebruiken we de laatste informatie die wij over je invaliditeit hebben om uit te rekenen hoe hoog de uitkering is.

2.10 Hebben wij binnen 12 maanden na het ongeval nog niet vastgesteld hoe invalide je bent? Dan keren wij je ook de wettelijke rente over de uitkering uit, verminderd met eventuele voorschotten die wij op de uitkering hebben gegeven. Dit doen we vanaf de 365ste dag na het ongeval. Het rentepercentage van de wettelijke rente is gelijk aan het rentepercentage van de laatst uitgegeven staatsobligatie voor de 365ste dag. Het maximum percentage is 8%.

2.11 Heb je meer dan één reisverzekering bij de Europeesche afgesloten? Dan krijgt u maximaal uitgekeerd:

Uitkering bij overlijden  
 • Algemeen
€ 12.500,-
 • (Winter)sport
€ 12.500,-
 • Zonder helm op een motor of scooter rijden
€ 2.500,-
Uitkering bij blijvende invaliditeit  
 • Algemeen
€ 175.000,-
 • (Winter)sport
€ 50.000,-
 • Zonder helm op een motor of scooter rijden
€ 2.500,-

Heb je hogere bedragen verzekerd? Dan krijg je een evenredig deel van de premie die je betaalt terug als je dat vraagt.

3. Wanneer krijg je geen uitkering?
3.1 Jij of een medeverzekerde krijgt geen uitkering voor ongevallen (mede)veroorzaakt door een ziekte of door een abnormale toestand van lichaam of geest.

4. Begrippenlijst
Ongeval: Onder een ongeval verstaan wij een gebeurtenis waarbij je letsel oploopt door plotseling geweld van buitenaf. Het letsel moet zijn vastgesteld door een arts. Onder een ongeval verstaan wij ook de volgende gebeurtenissen:

 • ​bevriezing, verdrinking, verstikking of zonnesteek;
 • verhongering, dorst, uitputting en zonnebrand veroorzaakt doordat u onvoorzien geïsoleerd raakt;
 • acute vergiftiging door iets anders dan voedings-, genot of geneesmiddelen;
 • besmetting door ziektekiemen bij een onvrijwillige val in water of een andere stof;
 • een wondinfectie of bloedvergiftiging door het ongeval; complicaties en verergeringen door de eerste hulp die je krijgt na het ongeval, of door een medisch noodzakelijke behandeling die je na het ongeval krijgt;
 • het plotseling scheuren van spieren of pezen en het plotseling oplopen van een verstuiking of ontwrichting;
 • het ongewild binnenkrijgen van een stof of voorwerp, waardoor je letsel oploopt.

Loop je een hernia op? Of word je ziek van een insectenbeet of steek? Dan zien wij dat niet als een ongeval.

Blijvende invaliditeit: Onder blijvende invaliditeit verstaan wij blijvend functieverlies van lichaamsdelen of organen.

Onder voorbehoud van typefouten, wijzigingen en/of aanpassingen!

Voorwaarden Ongevallenverzekering

Zoeken
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous