Verzekering winter- en bijzondere sporten

Let op: op dit moment worden er geen verzekeringen meer aangeboden via Dansk.nl, Dansk of Dansk BV. Onderstaande informatie dient als naslagwerk voor boekingen gemaakt bij DFB Reizen BV t/m 2020. 

(Tekst gaat hieronder verder)

Let op: op dit moment worden er geen verzekeringen meer aangeboden via Dansk.nl, Dansk of Dansk BV. Onderstaande informatie dient als naslagwerk voor boekingen gemaakt bij DFB Reizen BV t/m 2020. 

Bijzondere (Winter)Sport is een dekking die je als aanvulling op een kortlopende reisverzekering kan afsluiten. Onderstaande voorwaarden zijn een aanvulling op de Algemene Contractvoorwaarden en de voorwaarden van de reisverzekering. De dekking van deze voorwaarden is alleen geldig het op de factuur vermeld staat. Al onze reis- en annuleringsverzekeringen worden afgesloten bij Europeesche Verzekeringen. 

1. Waarvoor ben je verzekerd? 
1.1 Je bent verzekerd tijdens de beoefening van:

 • wintersport;
 • bergsport;
 • luchtsport, zoals parachutespringen, ballonvaren, zweefvliegen, parapente, sport-, ultralight- en microlightvliegen;
 • watersport, zoals rafting, canyoning flottage, Hydrospeed, skyboot, wildwaterkanoën en wedstrijdzeilen op zee;
 • overige sporten, zoals vechtsporten, rugby, wielerwedstrijden en wedstrijden te paard.

2. Wat krijg je vergoed? 
2.1 Wij vergoeden beschadiging, verlies of diefstal van wintersport- en bergsportartikelen. Dit geldt ook als je deze artikelen in het buitenland gehuurd hebt.

2.2 Wij vergoeden de kosten van niet gebruikte skipassen, skilessen en gehuurde ski-uitrusting, als je hier, door een verzekerde gebeurtenis, geen gebruik van kunt maken. Wij vergoeden de kosten voor de dagen dat je ze niet kunt gebruiken:

 • omdat je zelf een ongeval krijgt. Stuur ons dan wel een verklaring van een plaatselijke arts, waaruit het ongeval blijkt;
 • omdat je eerder moet terugkeren naar Nederland vanwege een verzekerde gebeurtenis waardoor je recht hebt op vergoeding van buitengewone kosten. Dan vergoeden wij ook de kosten van de verzekerden die met je terug moeten reizen;
 • omdat je in het ziekenhuis ligt. Je moet de kosten wel op de plek van bestemming hebben gemaakt en vooraf hebben betaald. Ook moet je altijd de originele skipas(sen) en/of rekeningen aan ons sturen. Wij vergoeden alleen volledig ongebruikte reisdagen. Heb je zelf al een deel van de gemaakte kosten voor skipassen, skilessen en/of gehuurde ski-uitrusting teruggekregen? Dan halen wij dat van onze vergoeding af.

2.3 Wij verzekeren ook je eventuele geneeskundige kosten, bagageschade en ongevallen tijdens de (winter)sport als je deze extra dekkingen hebt afgesloten en hiervoor premie hebt betaald.

3. Wanneer krijg je geen vergoeding?
3.1 Wij vergoeden geen schade of verlenen geen hulp bij schade, ontstaan door het beoefenen van (winter)sporten die een te hoog risico met zich mee brengen. Dit zijn bijvoorbeeld:

 • ijshockey;
 • (freestyle) skispringen;
 • speedskiën;
 • de voorbereiding op, of deelname aan wintersportwedstrijden (anders dan de zogenaamde Gästerennen en Wisbiwedstrijden);
 • het varen op zee met vaartuigen die niet geschikt of uitgerust zijn voor de zeevaart;
 • solovaren op zee.

3.2 Je krijgt geen vergoeding voor schade aan alleen uw stokken, bindingen, remmen of het belag of de kanten van je ski's.

4. Begrippenlijst
Sport:

 • wintersport: elke sport op sneeuw en/of ijs;
 • bergsport: sport op wegen of terreinen die alleen door ervaren bergsporters of onder leiding van ervaren bergsporters begaanbaar zijn;
 • luchtsport: elke sport in de lucht;
 • watersport: elke sport in of op het water met een meer dan normaal risico; 
 • overige sporten: elke andere sport met een meer dan normaal risico die niet onder winter-, berg-, lucht- en watersport vallen.

Gästerennen: skiwedstrijdjes als afsluiting van enkele dagen skiles.

WISBI-wedstrijd: een wintersportwedstrijd. Aan het begin van het seizoen skiet de plaatselijke dorpskampioen een parcours in een zo snel mogelijke tijd. Toeristen kunnen dit parcours vervolgens naskiën en proberen de tijd te evenaren. Afhankelijk van leeftijd en ervaring krijgen de deelnemers een handicap op de tijd. WISBI is de afkorting voor ‘Wie Schnell Bin Ich’.

Onder voorbehoud van typefouten, wijzigingen en/of aanpassingen! 

Voorwaarden Winter- en Bijzondere Sporten

Zoeken
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous