Verantwoord op reis met Dansk.nl

Denemarken is een schoon land, er is aandacht en respect voor de schoonheid van de natuur en er wordt veel aandacht besteed aan duurzaamheid.
Maar iedere reiziger laat een voetafdruk achter en dus heeft elke reis invloed op de natuur, het milieu en de lokale cultuur van de reisbestemming. Daarom raden wij onze klanten aan hun CO2 uitstoot te compenseren, bijvoorbeeld via Trees for All*. Daarnaast nemen wij maatregelen om de negatieve gevolgen van onze bedrijfsactiviteiten zoveel mogelijk te reduceren en waar mogelijk om te zetten in positieve effecten.

Lees meer over het Duurzaamheidsbeleid van Dansk.nl

(Tekst gaat hieronder verder)

CO2 uitstoot compenseren

Omdat elke reis invloed heeft op de natuur, het milieu en de lokale cultuur van de reisbestemming raden wij onze klanten aan hun CO2 uitstoot te compenseren, bijvoorbeeld via Trees for All

Wat betekent CO2 uitstoot compenseren? Het betekent dat je betaalt voor de CO2 die je uitstoot in de atmosfeer met jouw vakantieactiviteiten. Dit kan je bijvoorbeeld via Trees for All* doen, maar er zijn ook diverse andere organisaties op het gebied van CO2 compensatie. Met het geld dat Trees for All ontvangt worden projecten ondersteund ter bevordering van een beter klimaat, herstel van ecosystemen en biodiversiteit. 

Aandacht voor duurzaamheid

Ook in onze interne bedrijfsvoering besteden wij aandacht aan duurzaamheid, onder andere door afval te scheiden, FSC papier te gebruiken en apparatuur te vervangen voor duurzame en energiezuinige varianten. Daarnaast proberen wij met name het gebruik van papier zo veel mogelijk te reduceren. 

Wij houden ons aan de door ANVR gestelde voorwaarden met betrekking tot ANVR ‘Better Holidays’ en hebben een duurzaamheidscoördinator (DTO) aangesteld die in het bezit is van het algemene certificaat ‘Algemene training Better Holidays’.  

Better Holidays

Bij het samenstellen van onze reizen houden we rekening met mensen, milieu, natuur en cultuur, zodat de vakantie niet alleen voor jou bijzonder is, maar ook komende generaties kunnen genieten van aantrekkelijke bestemmingen. 

Of het nu gaat om vakanties waarbij je geniet van ongerepte natuur, de lokale cultuur beleeft, nieuwe mensen ontmoet of een heerlijk lokaal gerecht proeft; samen werken we aan vakanties die zorgen voor betere plekken en mooiere ervaringen. En daarmee leveren we een belangrijke bijdrage aan de duurzame ontwikkelingen op de bestemming. Voor jou als reiziger, maar ook voor de mensen die op de vakantiebestemming wonen.

Vissen in Denemarken

Sportvissen is een populaire activiteit in Denemarken. Om te mogen vissen in Denemarken is een landelijke visakte nodig. Deze wordt uitgegeven door Fiskeristyrelsen, een onderdeel van het Deense Ministerie voor Milieu en Voedingswaren. Fiskeristyrelsen ziet er o.a. op toe dat de plaatselijke regelgeving op het gebied van sportvissen wordt nageleefd en houdt de lokale visstanden in de gaten. Wij raden onze klanten aan altijd een landelijke visakte te kopen én de lokale regelgeving na te leven, ter plaatse is vaak namelijk nog een lokale vergunning nodig. Meer informatie over de landelijke visaktes vind je hier

Aandacht voor de natuur en historie

Ga je op reis, houd dan altijd rekening met de lokale regels en gebruiken én houd rekening met elkaar en de natuur. Op sommige plaatsen in Denemarken mag je barbecuen op het strand, houd echter het strand schoon en gooi afval weg op een daarvoor bestemde plaats. Houd je van fossielen zoeken? Houd je ook hier aan de lokale regelgeving, met name op populaire vindplaatsen (zoals bij de krijtrotsen van Møn en de kalkgroeve van Faxe) is informatie hierover te vinden. Houd je ook aan de lokale regelgeving voor het zoeken en vinden van historische en archeologische voorwerpen, bijvoorbeeld overblijfselen uit de Vikingtijd. 

Lees meer over

*Trees for All is opgericht in 1999 en is een CBF-erkende stichting zonder winstoogmerk. Trees for All investeert in de toekomst en leefbaarheid van onze planeet door wereldwijd bos te planten en te herstellen. Trees for Life zet zich daarmee in voor een beter klimaat, herstel van ecosystemen en biodiversiteit en armoedebestrijding in de wereld. Trees for All is onafhankelijk en is niet aan Dansk.nl of DFB Reizen BV gelieerd. DFB Reizen BV is niet aansprakelijk voor de handelswijze van Trees for All.   

Zoeken