Billund - LEGO hoofdstad van Denemarken

7190 Billund, Denemarken

Het dorpje Billund ligt centraal op Jutland in Denemarken. Billund is groot geworden door Ole Kirk, de uitvinder van LEGO. Hij startte in 1932 met de productie en verkoop van houten speelgoed in zijn winkel in Billund. Vanaf 1934 noemde hij het LEGO en startte kort daarna met het produceren van plastic speelgoed en uiteindelijk de LEGO stenen zoals we ze nu kennen.

Op 7 juni 1968 werd LEGOLAND Billund geopend. Het eerste LEGO park ter wereld. Er werden vooral grote LEGO modellen getoond, zoals nu nog in Miniland te zien zijn. Tegenwoordig is LEGOLAND meer dan 8 keer zo groot en zijn er heel wat modellen en attracties bijgekomen.

In de plaats Billund draait vrijwel alles om LEGO en LEGOLAND is de grootste attractie hier. Daarnaast heeft Billund ook een klein vliegveld. Je kunt er een rondvlucht maken, maar er vertrekken ook internationale vluchten.

De omgeving van Billund is voornamelijk akkerland, bossen en vlakte. Ben je op zoek naar de natuur in Denemarken of wil je meer van Denemarken zien dan LEGOLAND? Dan kan je het beste voor een vakantie aan de oostkust of westkust kiezen en een uitstapje maken naar LEGOLAND. De afstanden zijn niet ver en je ziet meer van het (mooie) landschap. Voor een korte vakantie waarbij het enige doel is een bezoek aan LEGOLAND, is een verblijf in Billund wel aan te raden.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous