Over ons

Over ons

Dansk.nl, Dé Denemarken Specialist, sinds 1985

Al meer dan 35 jaar reiservaringen in Denemarken.

Over Dansk

Dansk is in 1985 geboren uit liefde voor Denemarken. Het levenswerk van mijn opa en oma Drenth zet ik met Dansk voort en ik bied je als dé Denemarken Specialist reisinspiratie en de beste insider Denemarken-tips.

Marlous Lub

Marlous Lub

Geboren Groningse (1978), moeder van Louise (2016).
Houdt van Denemarken, schaatsen, motoren en hardlopen ‘omdat het moet’.

Marlous, dol op Denemarken

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgroeide tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Als meisje van 7 hielp ik al mee bij Dansk Feriehus Bookingburo (DFB) en in 2019 heb ik het bedrijf zelfs overgenomen.

Met Dansk, zoals we ondertussen heten, wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes. En als liefhebber van onder meer Deens design ben ik ook voortdurend op zoek naar de mooiste spulletjes. Van Normann Copenhagen design tot En*Fant kinderlaarsjes en van warme Deense plaids tot Nordic Cuisine kookboeken voor de lekkerste gerechten. Zo breng ik met Dansk een beetje hygge en geluk in mijn leven. En hopelijk ook in dat van jullie.

The Infinite Bridge, Aarhus. VisitDenmark, Dennis Borup Jakobsen

Inspiratie & insidertips

Alle ervaring, kennis en liefde voor Denemarken wordt op een eigentijdse manier voortgezet. Marlous lanceert (2021) met het nieuwe Dansk.nl een online reisplatform met een een ongekende hoeveelheid insidertips en volop inspiratie voor een bezoek aan Denemarken. Een natuurlijk vind je er nog steeds de leukste vakantieadresjes…

Foto: The Infinite Bride, Aarhus. VisitDenmark – Dennis Borup Jakobsen

Hoe boek je je vakantie?

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. 

Lees hier ook de voorwaarden van Dansk
Kay Bojesen dierenfamilie.

Wat nog meer?

Daarnaast zal ik ook leuke Deense producten verzamelen, zodat je via Dansk.nl inspiratie op kunt doen voor de inrichting van je huis, leuke Deense kleding voor jou of je liefdes en mooie sieraden. Zo kan je ook van de Deense hygge genieten als je niet in Denemarken (op vakantie) bent.

Margrietroute dwars door Denemarken

Margrietrouteboekje

Ook werk ik aan een update van het populaire Margrietrouteboekje, dat je over de mooiste binnenwegen langs de mooiste plekjes van Denemarken leidt. Dit boekje werd in 2016 voor het laatst uitgegeven en is inmiddels overal uitverkocht. Heb je interesse in het Margrietrouteboekje, meld je dan aan voor de nieuwsbrief, zodat je als eerste hoort wanneer het boekje weer beschikbaar is. Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.

Terug in de tijd

Wil je meer weten over het ontstaan van Dansk en hoe Dansk vanaf 1985 uitgroeide tot dé Denemarken Specialist van Nederland? Hieronder lees meer over de hoogtepunten en een enkel dieptepunt (corona) en op deze pagina lees je de uitgebreide (familie)geschiedenis en ‘ontmoet’ je de mensen die Dansk tot een groot succes gemaakt hebben. Als je in het verleden bij Dansk geboekt hebt, dan ken je ze vast!

De geschiedenis van Dansk

Oprichters Joop en Martha Drenth in het merengebied nabij Silkeborg

1985 - oprichting

Joop Drenth start met het Dansk Feriehus Bookingburo dat vakantiehuizen aanbiedt in het merengebied bij Silkeborg. Echtgenote Martha staat hem bij.

Foto: merengebied bij Silkeborg – Joop en Martha Drenth-Lantinga. Privéarchief.

Alberta en Joop Drenth op de vakantiebeurs

1991 - overname 2e generatie

Dochter Alberta Lub-Drenth en haar echtgenoot Jaap Lub nemen het roer over, maar Joop en Martha blijven betrokken.

Foto: Alberta Lub-Drenth en Joop Drenth op de Vakantiebeurs in Utrecht. Privéarchief.

Joop Drenth ontvangt Hæderstegn

1996 - Deens ‘lintje’ Haederstegn

Joop Drenth ontvangt een Deense koninklijke onderscheiding voor zijn inzet voor het toerisme naar Denemarken.

Foto: Joop Drenth en Martha Drenth-Lantinga tijdens de uitreiking van de Headerstegn. Privéarchief.

Alberta, Denemarken Vakantie Specialist

1999 - award

Alberta Lub-Drenth ontvangt de Little Mermaid Award van VisitDenmark voor haar inspanningen voor het het toerisme naar Denemarken.

Foto: Alberta Lub-Drenth. Archief Dansk.

Blåvand Strand

2012 - 3000 reisdagen

Het team van DFB is totaal meer dan 3000 reisdagen in Denemarken geweest.

Foto: vakantiefoto strand Blavand. Archief Dansk. 

Z.K.H. Kroonprins Frederik en H.K.H. Kroonprinses Mary van Denemarken. Foto:Kongehuset.dk, Franne Voigt

2015 - bijzondere ontmoeting

(Klein)dochter Marlous Lub ontmoet Z.K.H. Kroonprins Frederik van Denemarken en zijn echtgenote H.K.H. Kroonprinses Mary tijdens een bijeenkomst over toerisme in Denemarken.

Foto: Z.K.H. Kroonprins Frederik en H.K.H. Kroonprinses Mary. Archief Kongehuset.dk, Franne Voigt.

Marlous, Denemarken Vakantie Specialist

2019 - overname 3e generatie

Marlous zet Dansk.nl voort én meer Nederlanders dan ooit tevoren bezoeken Denemarken via Dansk.nl, zoals het bedrijf ondertussen heet. Eerste plannen worden ontwikkeld voor eigentijdse vernieuwingen zoals het aanbieden van Deense lifestyle producten.

Foto: Marlous Lub. Archief Dansk.

Team Dansk 2020

2020 - Dansk bestaat 35 jaar

In 2020 bestaat Dansk.nl (voorheen DFB) 35 jaar.

Foto: Team Dansk in 2019/2020. Archief Dansk.

National Park Thy. Foto: VisitDenmark - Rusian Merzlyakov

2020 - Corona

De pandemie brengt vakanties naar Denemarken tot stilstand. Door alle reserveringen onder te brengen bij de Deense partners wordt een faillissement voorkomen. Maar een reorganisatie is onvermijdelijk. Vooral het afscheid van medewerkers doet het familiebedrijf veel pijn.

Foto: National Park Thy. VisitDenmark – Ruslan Merzlyakov.

Dansk.nl in het kort

Dé Denemarken Specialist

  • Familiebedrijf sinds 1985
  • Insider tips, reisinspiratie, droomplekken
  • De leukste adresjes in Denemarken
Zoeken
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous