Bunkermuseet - historisch museum in het noorden van Denemarken

Fyret, 9850 Hirtshals, Denemarken

Het Bunkermuseet ligt in het kustplaatsje Hirtshals en is een bijzondere locatie om meer te leren over de Deense bezetting in de Tweede Wereldoorlog.

Het Bunkermuseet van Hirtshals is – de naam zegt het al – gevestigd in een oude bunker uit de Tweede Wereldoorlog. De bunker was onderdeel van een verdedigingslinie die zo’n 3,5 kilometer langs de kust van West-Jutland liep. In het museum ervaar je hoe het 10debataljon hier gevestigd was en hoe hun dagelijks leven eruit zag. Ook is er een tentoonstelling over Hirtshals tijdens de bezetting.

Kijk op de website van het Bunkermuseet voor de exacte openingstijden en meer informatie over rondleidingen.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous