Dark Sky Møn - sterrenkijken op Møn

4780, Denemarken

De eilanden Møn en Nyord zijn een van de weinige plekken in Noord-Europa waar je de sterrenhemel echt met het blote oog kunt bewonderen. Zonder gigantische steden en lichtvervuiling kun je hier jezelf nog heerlijk verliezen in de wondere wereld van de Melkweg. Via de organisatie Dark Sky Møn zijn lokale sterrenfanaten hard op weg om ‘hun’ Møn internationaal erkend te krijgen als officieel Dark Sky Reserve.

Bezoek Dark Sky Møn

Dark Sky Møn zorg er graag voor dat zoveel mogelijk mensen kunnen meegenieten van de sterrenhemel boven Møn en Nyord. Via hun website kun je een speciale overnachting boeken bij afgelegen Bed & Breakfasts met goede terrassen om te kijken naar de sterren. Zo’n overnachting komt inclusief comfortabele ligstoelen met dekens en extra informatie over de sterrenhemel. Benieuwd naar dit romantische uitstapje op Møn? Op de website van Dark Sky Møn vind je meer informatie en kun je jouw sterrennacht boeken.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous