Fiskenæs - havenplaatsje in het zuiden van Denemarken

6300 Fiskenæs, Denemarken

Fiskenæs is een klein havenplaatsje in het zuiden van Denemarken. Het ligt aan de rand van het stadje Grasten.

Fiskenæs heeft een gezellige jachthaven en een klein centrum. Vlakbij de haven liggen de vakantiehuizen van Fiskenæs. Vakantiepark Marina Fiskenæs heeft een zwembad en een wellnesscentrum waar je tegen betaling gebruik van kunt maken als je niet op het vakantiepark verblijft.

De omgeving van Fiskenæs is groen, ten noorden van het vakantiegebied ligt een groot bos waar je heerlijk kunt wandelen. In het haventje van Fiskenæs is een kiosk waar je terecht kunt voor een snack en een ijsje.

De plaats Grasten is de grootste plaats in de buurt, onder andere bekend van het koninklijke Grasten Slot. De tuin en de kerk van dit oude jachtslot is open voor publiek en de Deense koningin Margethe II verblijft hier ongeveer 3 weken per jaar in de zomer.

De bossen van Grasten ongeveer 700 hectare groot en hebben een gevarieerd landschap. Ze worden genoemd bij de mooiste bossen van Denemarken. Margrethe Sø is het grootste meer van de prinsessesøerne en is oorspronkelijk in 1931 aangelegd als een karpervijver. Rondom het meer bloeien elk jaar rond 1 juni duizenden mooie orchideeën, genaamd Majgøgeurt. Er zijn 5 wandelroutes in het bos van Grasten uitgezet. Daarnaast zijn er verschillende picknickplaatsen in het bos.

Langs de kust bij Fiskenæs loopt het Gendarmestien (Gendarmepad). Het totale pad is ongeveer 74 km lang en diende vroeger voor de grensbewaking in deze regio. Het pad loopt tussen Padborg bij de grens richting Sonderborg. Het is een van de weinige wandelpaden in Denemarken die direct langs de kust loopt. Je kunt natuurlijk ook een gedeelte van het pad lopen en genieten van het mooie uitzicht over het water.

Om te zwemmen in de zee ga je naar Alnor Strand, dit is een deel van Grasten en er is een mooi zandstrand met een grasveld, parkeerplaatsen en een speeltuin aan het Flensborg Fjord.

Bij Fiskenæs is geen strand, de kust is er over het algemeen niet steil en ziet eruit zoals dat bij een meer is. Fiskenæs ligt aan de Nybol Nor.

Fiskenæs is zeer goed bereikbaar en op korte afstand van de Deense grens. Het is ongeveer 600 km vanaf Utrecht en je hebt verschillende mogelijkheden voor het maken van uitstapjes.

Fiskenæs is zeer geschikt als startpunt voor een vakantie in Denemarken, maar ook voor een langere vakantie. Het is een geschikte vakantieplek voor gezinnen, stellen, natuurliefhebbers en liefhebbers van cultuur.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous