Geomuseum Faxe - natuurhistorisch museum op Sjælland

4640, Denemarken

Het Geomuseum Faxe is een natuurhistorisch museum in het plaatsje Faxe op Sjælland. Het moderne museumgebouw staat nabij het Faxe Kalkbrud, een indrukwekkend kalksteengebied. In het Geomuseum Faxe leer je alles over dit unieke landschap dat zo’n 63 miljoen(!) jaar geleden ontstond als onderzees koraalrif.

Bezoek aan het Geomuseum Faxe

Het Geomuseum Faxe is een toegankelijk museum voor het hele gezin. Het is bovendien een leerzaam startpunt voor een wandeling in het unieke kalksteengebied in deze regio. Je kunt zelf op pad gaan of aansluiten bij een van de fossielenjachten die het museum organiseert. Wellicht ga je naar huis met jouw eigen 63 miljoen jaar oude fossiel!

Openingstijden Geomuseum Faxe

Op de website van het Geomuseum Faxe vind je meer informatie over de openingstijden, de fossielenjachten en andere rondleidingen.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous