KUNSTEN - museum voor moderne kunst in Aalborg, Denemarken

Kong Christians Allé 50 , 9000 Aalborg, Denemarken

KUNSTEN Aalborg is een museum voor moderne kunst aan de rand van Aalborg. Het is een van de must-sees tijdens een bezoek aan deze stad in Oost-Jutland. Niet alleen voor kunstliefhebbers maar ook als je van moderne architectuur houdt. Het gebouw van KUNSTEN Aalborg is onlangs volledig gerenoveerd en is een van de meest bijzondere bouwwerken in de stad.

Bezoek aan KUNSTEN Aalborg

In KUNSTEN Aalborg vind je een unieke collectie Deense en internationale kunst uit de 20ste eeuw. Daarnaast zijn er verrassende wisseltentoonstellingen van kunstenaars uit binnen- en buitenland. KUNSTEN Aalborg is een toegankelijk museum voor jong en oud. Terwijl je er je hart kunt ophalen aan de enorme collectie sculpturen en schilderijen, kunnen kinderen zich uitleven in het atelier of op de werkplaats. Zelfs aan de allerkleinste kunstliefhebbers (en hun ouders) is gedacht: tijdens speciale babyuurtjes kun je er ongestoord rondcruisen met je kinderwagen.

KUNSTEN Aalborg bewijst dat de regio Noord-Jutland vol zit met bijzondere culturele attracties. Behalve in Aalborg, vind je ook bijzondere kunstmusea en lokale galeries in Skagen (o.a. het Skagens Museum) en Lønstrup.

Openingstijden KUNSTEN Aalborg

De exacte openingstijden van KUNSTEN Aalborg zijn afhankelijk van de Deense vakantieperiodes. Voor de actuele tijden en informatie over exposities en speciale activiteiten kun je terecht op de website van KUNSTEN Aalborg.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 25.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous