Lindholm Høje

Vendilavej 11, 9400 Nørresundby, Denemarken

Lindholm Høje is een van de belangrijkste Vikingschatten van Noord-Jutland. De Vikingsite bestaat uit een mooi bewaard gebleven grafheuvel en een nederzetting. Een must-see voor Vikingliefhebbers van alle leeftijden!

Doen bij Lindholm Høje

De zanderige bodem nabij Aalborg heeft de grafheuvel van Lindholm Høje bizar goed bewaard. Daarmee is de Vikingsite een spannende plek om te bezoeken: nergens in de regio komt de Vikinggeschiedenis zó dichtbij. Behalve een grafheuvel met meer dan 680 graven, zijn er op de locatie ook restanten van een dorp gevonden. Restanten die je van dichtbij kunt bewonderen in het bijbehorende museum.

Het museum van Lindholm Høje is tegelijkertijd een goede plek om alles te leren over de Vikingen in deze regio. Via bijzondere reconstructies, panorama’s, illustraties en 3D animaties ontdek je van alles over hun leven. Je leert wat ze aten, hoe ze hun huizen versierden, hoe ze hun vee hielden en welke goden ze aanbaden. Een boeiende ervaring!

Openingstijden Lindholm Høje

Hoewel je de grafheuvel van Lindholm Høje zelf in het landschap kunt zien liggen, is het bijbehorende museum niet het hele jaar door geopend. Kijk dus van tevoren op de website van Lindholm Høje voor de actuele openingstijden.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous