Lindholm Høje

Vendilavej 11, 9400 Nørresundby, Denemarken

Lindholm Høje is een van de belangrijkste Vikingschatten van Noord-Jutland. De Vikingsite bestaat uit een mooi bewaard gebleven grafheuvel en een nederzetting. Een must-see voor Vikingliefhebbers van alle leeftijden!

Doen bij Lindholm Høje

De zanderige bodem nabij Aalborg heeft de grafheuvel van Lindholm Høje bizar goed bewaard. Daarmee is de Vikingsite een spannende plek om te bezoeken: nergens in de regio komt de Vikinggeschiedenis zó dichtbij. Behalve een grafheuvel met meer dan 680 graven, zijn er op de locatie ook restanten van een dorp gevonden. Restanten die je van dichtbij kunt bewonderen in het bijbehorende museum.

Het museum van Lindholm Høje is tegelijkertijd een goede plek om alles te leren over de Vikingen in deze regio. Via bijzondere reconstructies, panorama’s, illustraties en 3D animaties ontdek je van alles over hun leven. Je leert wat ze aten, hoe ze hun huizen versierden, hoe ze hun vee hielden en welke goden ze aanbaden. Een boeiende ervaring!

Openingstijden Lindholm Høje

Hoewel je de grafheuvel van Lindholm Høje zelf in het landschap kunt zien liggen, is het bijbehorende museum niet het hele jaar door geopend. Kijk dus van tevoren op de website van Lindholm Høje voor de actuele openingstijden.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo