Middelaldercentret - beleef de Middeleeuwen in Denemarken

Ved Hamborgskoven 2, 4800 Nykobing F, Denemarken

In het openluchtmuseum Middelaldercentret op de Oost-Deense eilanden komen de Middeleeuwen tot leven. Zodra je de Middeleeuwse stad binnenstapt, ben je omringd door koopmannen, handwerkers en ridders uit 1408. Ze geven je erg graag een kijkje in hun leven.

Doen in het Middelaldercentret

Behalve struinen door een prachtig nagebouwde Middeleeuwse stad, kun je in het Middelaldercentret allerlei bijzondere dingen beleven. Kijk je ogen uit bij een riddertoernooi, stap binnen bij een werkplaats of schiet met pijl en boog op de schietbaan. In het technologiecentrum kun je allerlei slimme uitvindingen uit de Middeleeuwen zelf uitproberen. Voor de echte avonturiers is er bovendien een mysterieus bos vol magische wezens.

Vakantie nabij het Middelaldercentret

Het Middelaldercentret ligt in Nykøbing Falster, de grootste plaats op het eiland Falster. Via de brug rijd je vanaf Falster gemakkelijk naar buureilanden Lolland en Sjælland. Hierdoor is het Middelaldercentret prima te doen als dagtrip vanuit vakantieadressen op Lolland, Zuid-Sjælland of Møn.

Openingstijden Middelaldercentret

Het Middelaldercentret is niet het hele jaar door geopend. De exacte openingstijden zijn afhankelijk van de Deense schoolvakanties en het (hoog)seizoen. Check daarom altijd even de actuele informatie online voordat je op pad gaat.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo