Rubjerg Knude

Fyrvejen 30, 9480 Lokken, Denemarken

Beroemd duingebied met vuurtoren in Noord-Jutland

De vuurtoren van Rubjerg Knude is een van de meest iconische plekjes van Noord-Jutland. Terwijl de toren langzaam wordt opgeslokt door het woeste duinlandschap toont dit spectaculaire stukje westkust hoe onstuimig en krachtig de natuur hier kan zijn. Zoek je een verblijf in de buurt van deze bijzondere plek, kijk dan een naar een vakantiehuis op vakantiepark Skallerup Seaside Resort. Dit is een van de beste en mooiste vakantieparken van Denemarken, direct aan zee en in de buurt van bijzondere attracties zoals Rubjerg Knude.

Let op: De vuurtoren van Rubjerg Knude is een bezienswaardigheid met een houdbaarheidsdatum. Door het bewegelijke duinzand en de naderende kustlijn dreigt de vuurtoren in zee te verdwijnen. Bezoek ‘m dus voordat het te laat is!

Bezoek Rubjerg Knude

De vuurtoren van Rubjerg Knude staat (nu nog) op Lønstrup Klint, zo’n 60 meter boven zeeniveau. Vanaf het nabijgelegen visserplaatsje Lønstrup is het zo’n 4 kilometer naar de vuurtoren. De klim omhoog is erg pittig maar absoluut de moeite waard. Vooral rond zonsondergang is Rubjerg Knude een magische plek.

Benieuwd naar andere mooie natuurbelevenissen in Noord-Jutland? Check ook onze pagina vol (budget)tips voor een vakantie in deze regio!

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous