Vikingecenter Fyrkat - Vikingburcht in Denemarken

Fyrkatvej 37B, 9500 Hobro, Denemarken

Het Vikingecenter Fyrkat is een van de bekendste Vikingburchten van Denemarken. De nauwkeurig nagebouwde Vikingschat staat garant voor een bijzonder en leerzaam dagje uit tijdens een vakantie in Noord-Jutland.

Doen bij het Vikingecenter Fyrkat

In het Vikingecenter Fyrkat is een oorspronkelijk Vikingdorp nagebouwd. De locatie nabij het Mariager Fjord is niet toevallig: op deze locatie werd een volledige boerderij van een edelman gevonden. Het is dit bouwwerk dat als voorbeeld diende van het huidige Fyrkat. Behalve uit het Burchthuis bestaat het Vikingdorp uit negen zorgvuldig gereconstrueerde huizen.

Behalve de indrukwekkende Vikingschatten, heeft het Vikingecenter Fyrkat ook een spannende speelplaats vol mythologische figuren en goden. Ook kun je bij het Vikingecentrum  luisteren naar spannende mythes en je verkleden als een echte Viking.

Openingstijden Vikingecenter Fyrkat

Het Vikingecenter Fyrkat en de aangrenzende natuurspeelplaats zijn niet het hele jaar door geopend. Kijk vóór je bezoek dus even op de website van het Vikingecenter voor de actuele openingstijden.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous