Prijsniveau Denemarken

Prijsniveau Denemarken

Vakantie in Denemarken duur? Valt mee!

Lees onze bespaartips voor een vakantie in Denemarken

Met meer dan 3000 gezamenlijke Deense reisdagen is Dansk de enige échte Denemarken Vakantie Specialist in Nederland, sinds 1985.

Prijsniveau Denemarken

Van oudsher heeft Denemarken de naam een duur land te zijn. Maar is dat echt zo? Wij vinden van niet!

Lees onze bespaartips voor een vakantie in Denemarken
tip van onze Denemarken Specialisten

Mijn bespaartip? Koop groente en fruit bij de stalletjes langs de weg. Lekker én voordelig. En natuurlijk de meivakantie. Dan is het laagseizoen in Denemarken en dat merk je in de prijs!

Marlous

Marlous

Denemarken Vakantie Specialist, Dansk.nl

 • Gespecialiseerd
  sinds 1985
 • Ruim 25.000
  accommodaties
 • score
  klanttevredenheid
 • -100+
 • ANVR - Ondernemers in reizen
 • Stichting Garantiefonds Reisgelden
 • Calamiteiten fonds
 • VisitDenmark logo
 • LEGOLAND Billund logo

Prijsniveau Denemarken

De beste tips voor een voordelige vakantie in Denemarken

 • Koop seizoensgroente en -fruit bij de stalletjes langs de weg
 • Accommodaties zijn in augustus vaak nét even voordeliger
 • De meivakantie is laagseizoen en dus voordelig
 • Doe als de Denen: neem je eigen picknick mee

Boodschappen

Een vakantie in Denemarken hoeft niet duurder te zijn dan een gemiddelde vakantie in een ander land. Levensmiddelen in een gemiddelde supermarkt zijn qua prijsniveau ongeveer 5% duurder dan in Nederland. Vaak zijn de prijzen ook sterk afhankelijk van het seizoen en de weersomstandigheden, zoals bij groenten. Fruit is in de winter bijvoorbeeld duurder dan in de zomer, dat is in Nederland ook zo. Seizoensfruit en -groente kan je vaak ook kopen bij stalletjes langs de weg. Je kiest wat je wilt en laat geld achter in een doosje. Dat is voordelig, leuk én lekker!

De kleine kiosken, bakkers en supermarkten in dorpjes zijn vaak de hele week geopend, ook op zondag. Je kunt er brood, zuivel, groente en andere levensmiddelen kopen, maar de prijzen liggen vaak ook hoger dan in de grotere supermarkten. We raden daarom aan je boodschappen in de grotere supermarkten te doen. Voordelige supermarkten zijn: Rema1000, Netto, Aldi en Lidl. Bilka is een hypermarkt waar je terecht kunt voor volumedeals, maar bijvoorbeeld ook kleding, speelgoed en gebruiksartikelen.

(Sterke) drank en snoep is in Denemarken duurder dan in Nederland. Bier is in de supermarkten vaak tegen redelijke prijzen te koop, vooral de lokale merken.

De meeste producten die in Nederland verkrijgbaar zijn, vind je ook in de Deense winkels. Neem zelf hagelslag en pindakaas mee, deze producten zijn in Denemarken lastig te krijgen. Veel vakantiegangers nemen ook hun eigen kaas mee, omdat ze daar aan gehecht zijn. Vergeet dan je kaasschaaf niet, die zijn namelijk niet in alle accommodaties aanwezig.

Voordelige vakantieperiode

Juli is het hoogseizoen in Denemarken, dan zijn de prijzen van de accommodaties ook het hoogst. In augustus (of een gedeelte van augustus) is het vaak al minder duur en toch nog heerlijk zomer. Zit je aan de schoolvakanties vast, dan is de meivakantie een aanrader. Dan is het laagseizoen in Denemarken en zijn de prijzen van de accommodaties vaak laag. Op die manier bespaar je al flink op je verblijf. De toegangskaarten voor de attracties zoals LEGOLAND zijn vaak ook in de zomerperiode duurder. Koop je ze vooraf bij je reservering via Dansk.nl, dan ben je altijd voordeliger uit dan wanneer je ze aan de kassa koopt!

Picknicken

Denen houden van picknicken, je vindt daarom overal in het land gezellige picknickplaatsen. Ook in de attractieparken zoals LEGOLAND, Givskud Zoo en Djurs Sommerland is het toegestaan je eigen lunch mee te nemen. Er zijn zelfs speciale picknickplaatsen. Naast dat picknicken echt gezellig (hygge!) is, is het ook nog eens lekker voordelig. Eet smakelijk!

Lees meer over

Voordelige vakantie in Denemarken

Kies voor een vakantie buiten het hoogseizoen en laat je verrassen in dit gemoedelijke vakantieland

Vind jouw vakantie in Denemarken
Zoeken