Op vakantie met een handicap in Denemarken

Vakantie in DenemarkenWil je graag op vakantie maar zit je in een rolstoel en kom je daardoor vaak letterlijk obstakels tegen? Of zit een van je gezinsleden of kinderen in een rolstoel? In Denemarken beschikken veel attracties en bezienswaardigheden over faciliteiten voor rolstoelgebruikers. Over het algemeen is Denemarken daardoor een ‘rolstoelvriendelijk land’.

Op vakantie met een handicap – geen punt in Denemarken

Maar om je verblijf tot een succes te maken is er vaak meer nodig dan alleen een rolstoelhelling. Daarom bieden wij 2 prachtige vakantieparken aan waar de vakantiehuizen volledig aangepast zijn voor rolstoelgebruikers. En zijn de aanpassingen of hulpmiddelen niet standaard aanwezig, dan kan er vaak iets geregeld worden waardoor je vakantie een succes wordt.

We raden aan om altijd vooraf contact op te nemen met onze Denemarken Specialisten, zij kunnen je dan precies vertellen wat voor aanpassingen en hulpmiddelen aanwezig zijn en welke eventueel gehuurd kunnen worden.

In welke vakantieparken in Denemarken kan je het beste terecht als je in een rolstoel zit?

Vakantiepark Dronningens Ferieby

Vakantie voor iedereen in Vakantiepark Dronningens Ferieby in DenemarkenVakantiepark Dronningens Ferieby is een kleinschalig vakantiepark met een 44 aangepaste vakantiehuizen. Alle vakantiehuizen zijn in 2014/2015 volledig gerenoveerd en voorzien van alle mogelijke aanpassingen, zoals hoog-laag bedden, in hoogte verstelbaar toilet en douchefaciliteiten. In het hele huis is rekening gehouden met rolstoelgebruikers, maar ook met de rest van het reisgezelschap.

De paden op het vakantiepark zijn rolstoeltoegankelijk en je kunt zelfs naar het strand met de rolstoel. De vakantiehuizen liggen namelijk vlakbij het strand.

Dronningens Ferieby is opgericht door de Deense MS Vereniging en heeft als doelstelling mensen met een handicap een fijne vakantie te bezorgen. Zij zijn dus gespecialiseerd en deskundig op het gebied van aanpassingen.

Lees meer over een vakantie in vakantiepark Dronningens Ferieby in Denemarken. 

Vakantiepark Hou Søsportcenter

Vakantie in vakantiepark Hou Søsportcenter in DenemarkenVakantiepark Hou Søsportcenter ligt aan de Deense Oostzee en heeft een aantal volledig aangepaste vakantiehuizen. De huizen hebben bijvoorbeeld hoog-laag bedden en aangepaste faciliteiten in de badkamer. Overal is rekening gehouden met rolstoelgebruikers.

Ook op vakantiepark Hou Søsportcenter kan je met de rolstoel naar het strand. Er is zelfs een aangepaste zwemsteiger waar je met een soort lift in het water kunt komen.

Op korte afstand van vakantiepark Hou Søsportcenter is in 2013 een zwembad geopend waar volledig rekening gehouden wordt met rolstoelgebruikers. Er is zelfs een lift waarmee je op je glijbaan van het zwembad kunt komen. De prijs van het zwembad is niet bij de huurprijs van de vakantiehuizen inbegrepen.

Lees meer over een vakantie in vakantiepark Hou Søsportcenter in Denemarken. 

Zit jij of een van je gezinsleden in een rolstoel, dan zijn de vakantiehuizen van Dronningens Ferieby en Hou Søsportcenter een absolute aanrader!

Andere aangepaste vakanties in Denemarken

Wil je liever een rondreis door Denemarken maken, bijvoorbeeld in hotels? Of heb je andere wensen voor een vakantie bijvoorbeeld op een andere plek in Denemarken. Meestal kan dat, onze Denemarken Specialisten zoeken graag de mogelijkheden voor je uit. Maar let op: bovengenoemde vakantieparken zijn volledig aangepast en dus zeer geschikt voor een zorgeloze vakantie. In andere accommodaties zijn de aanpassingen vaak zeer beperkt!

© Copyright 2017 DFB - Dansk.nl is onderdeel van DFB.nl, Dé Denemarken Vakantie Specialist (DFB Reizen BV). | Sitemap | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Inschrijfnr. K.v.K.: 53121007
Zoeken