Geocenter Møns Klint

Geocenter Møns Klint

Het beste startpunt voor een verkenning van de bijzondere krijtrotsen van Møn

Met meer dan 3000 gezamenlijke Deense reisdagen is Dansk de enige échte Denemarken Vakantie Specialist in Nederland, sinds 1985.

Geocenter Møns Klint

Geen bezoek aan de krijtrotsen van Møns Klint is compleet zonder een kijkje in het GeoCenter Møns Klint. In het informatiecentrum leer je alles over de vulkanen, meteorieten en ijsgletsjers die het eiland Møn hebben gemaakt tot het unieke stukje Denemarken dat het nu is.

Lees meer over Geocenter Møns Klint

(Tekst gaat hieronder verder)

Geocenter Møns Klint in het kort

Startpunt voor een bezoek aan de imposante krijtrotsen van Møn

 • Informatiecentrum vol interactieve tentoonstellingen over de natuur rondom Møn
 • Allerlei leuke attracties zoals een 3D bioscoop en een klimmuur
 • Leer alles over de krijtrotsen op een toegankelijke manier
 • Op steenworp afstand van de Krijtrotsen van Møn: gemakkelijk te combineren
Tot 20% korting op top attracties in de regio

Oost-Deense eilanden AANBIEDING

 • Boek een verblijf + Scandlines overtocht:
 • Tot 20% korting op top attracties

Profiteer nu van de aanbieding

Wetenschap saai? Niet bij het GeoCenter Møns Klint!

‘Eventjes’ 70 miljoen jaar terug in de tijd reizen? Bij GeoCenter Møns Klint kan het! Het interactieve wetenschapscentrum bewijst bovendien dat zo’n reis terug in de tijd superspannend kan zijn. In het museum mag je alles zelf aanraken, uitproberen en van dichtbij bekijken. Ideaal voor wetenschappers-in-de-dop. Of hun nieuwsgierige ouders, natuurlijk!

Het GeoCenter Møns Klint ligt op steenworpafstand van de krijtrotsen en is een must-see voor het hele gezin. Er is een 3D bioscoop, een klimmuur, een digitale opgravingsplaats en allerlei bijzondere tentoonstellingen over de geologische geschiedenis van Denemarken.

De krijtrotsen van Møn

Het GeoCenter Møns Klint ligt in het Klinteskoven (bos) bovenaan de krijtrotsen van Møn. Maak een wandeling door het bos en geniet van het uitzicht. En sportievelingen wagen zich aan de bijna 500 treden tellende trap naar beneden. Daar is het uitzicht misschien nog wel spectaculairder! En, als je beneden bent, kijk dan goed waar je loopt. Op het strand van de krijtrotsen vind je fossielen en mooie stenen uit een ver verleden.

Tip: de krijtrotsen van Møn zijn gratis te bezoeken van zonsopkomst tot zonsondergang. Voor het Geocenter Møns Klint moet je wel een entreekaartje kopen.

Lees ook:

tip van onze Denemarken Specialisten

Wil je Møns Klint bezoeken, dan zou ik zeker starten bij het GeoCenter. Door alles wat we leerden in het informatiecentrum, konden we nóg meer genieten van onze wandeling langs de bizar witte krijtrotsen. Check wel altijd even de openingstijden voordat je gaat: het GeoCenter is niet het hele jaar door geopend.

Marlous

Marlous

Denemarken Vakantie Specialist, Dansk.nl

 • Denemarken Specialist
  sinds 1985
 • De mooiste 'hyggelige'
  plekjes
 • Het leukste reisblog
  over Denemarken

Algemeen

Foto's op deze pagina zijn gebruikt met toestemming van en zijn eigendom van, gemaakt door of gemaakt in opdracht van: Sydkystdanmark, VisitDenmark, VisitLolland-Falster of (partners van) Dansk.nl. Dansk.nl is niet aansprakelijk voor onjuistheden met betrekking tot het aangeleverde beeldmateriaal (foto's, video's, teksten) van partners.

Foto's Camp Adventure: Camp Adventure / EFFEKT Arkitekter. Foto's Knuthenborg Safaripark: Knuthenborg Safaripark, Foto Knudshoved Odde: Per Rasmussen, Foto Lystrup Gods: Tage Klee.

If you find pictures on our website that are yours and legally protected by copywrite law, please let us know and we will delete the images immediately.

Zoeken
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous