Vissen in Denemarken

Vissen in Denemarken

Laat je verrassen door de enorme visvariatie in dit populaire paradijs voor sportvissers

Overal vismogelijkheden - bekijk de accommodaties

Met meer dan 3.000 gezamenlijke reisdagen en nog veel meer uren aan de waterkant , kunnen onze Vakantie Specialisten je als geen ander
adviseren over jouw visvakantie in Denemarken!

Vissen in Denemarken

Met meer dan 7.000 kilometer aan kustlijn en veel fjorden en meren is Denemarken een droombestemming voor sportvissers. Van zeevissen tot zoetwatervissen en van gigantische karpers tot makreel en kabeljauw: de visstekken in Denemarken zijn heerlijk divers.

Meer over sportvissen in Denemarken

(Tekst gaat hieronder verder)

tip van onze Denemarken Specialisten

Een leuk dagje uit voor sportvissers: stap op de boot en trotseer het water van het Kattegat. Een stuk zee vol kabeljauw, platvis en geep. Vanuit de havens van Hvide Sande, Hov, Ebeltoft en Grenaa vertrekken in de zomermaanden regelmatig vissersboten voor deze unieke ervaring.

Alma

Alma

Denemarken Vakantie Specialist, Dansk.nl

 • Denemarken Specialist
  sinds 1985
 • De mooiste 'hyggelige'
  plekjes
 • Het leukste reisblog
  over Denemarken
 • VisitDenmark logo
 • LEGOLAND Billund logo

Vissen in Denemarken in het kort

Wat moet je weten over vissen in Denemarken

 • Veel variatie en mogelijkheden: zeevissen, zoetwatervissen, put&take meren, riviervissen, ...
 • Toegankelijke rivieren en meren voor zoetwatervissen
 • Volop mogelijkheden voor zeevissers
 • Zowel geschikt voor ervaren sportvissers als voor beginners
 • Combinatie gezinsvakantie met visvakantie zeer goed mogelijk

Vissen in Denemarken: volop variatie

Of je nou een doorgewinterde sportvisser bent of voor het eerst in je leven een hengel vasthoudt: in Denemarken zit je goed. De ruige zee van de westkust en de rustigere wateren van de Lille Bælt zijn toplocaties voor zeevissers. Vaar mee met een kotter vanuit grotere vissershavens als Esbjerg en Hov en vang je eigen kabeljauw. Liever met beide voeten aan wal blijven? Denemarken heeft volop gezinsvriendelijke Put & Take meren om te vissen op forel. Ook het Merengebied en de rivieren in het binnenland zijn prima plekken om je hengel uit te gooien.

Vissen in Denemarken: zelfs in het binnenland

Hoewel je in Denemarken nooit meer dan zo’n 50 kilometer van de zee zit, hoef je echt niet recht aan de kust te zitten voor de beste visstekken. Sterker nog, een paar van de populairste bestemmingen voor sportvissers liggen in het achterland! Het Merengebied rondom Silkeborg een topbestemming voor palingvissers. De rivieren als Skjern Å en Karup Å staan bovendien garant voor veel mooie visstekken. Ook het mooi gelegen Hald Sø, nabij Viborg, is een populaire bestemming voor sportvissers. Grote kans dat je hier een snoek of snoekbaars aan de haak slaat.

Elk seizoen is een goed seizoen

Vissen in Denemarken kan het hele jaar door. Terwijl je in de wintermaanden bakken kabeljauw kunt binnenslepen vanaf de Westkust en Sjælland, kun je in de winter heerlijk vissen op makreel. En de lentemaanden? Die staan, net zoals de herfstmaanden, in het teken van onder andere de platvis.

Handig om te weten over vissen in Denemarken

 • Om te vissen in Denemarken heb je een landelijke sportvisakte nodig. Via Dansk.nl kun je jouw week- of een jaarakte gemakkelijk online bestellen.
 • Ga je in zoetwater vissen? Dan heb je naast je landelijke sportvisakte ook altijd een lokale vergunning nodig. Deze vergunning kun je ter plaatse kopen bij campings, hotels, postkantoren, hengelsportzaken of het lokale VVV-kantoor.

Populaire bestemmingen om te vissen in Denemarken

Dat Denemarken een echt vissersland is, bewijzen de traditionele vissersdorpen als Lemvig, Hanstholm en Thorsminde. De rokerijen en havens zijn heerlijk traditioneel gebleven. Tegelijkertijd zit je in Denemarken nooit ver weg van een goede visstek. Hierbij een kleine greep uit de vele mogelijkheden per regio.

 • Funen en Langeland: dé bestemming voor zeevissers in Denemarken (kabeljauw, zeeforel, platvis en meer). Op Langeland vind je bovendien meerdere Put & Take meren.
 • Noord-Jutland: de kustplaatsen langs Het Gele Rif als Hanstholm, Hirtshals en Skagen zijn populair onder zeevissers. Ook Agger Tange en Lild Strand zijn toplocaties.
 • West-Jutland: het Limfjord, de rivieren Uggerby Å en Karup Å, de kust bij Hvide Sande en Thorsminde: deze regio heeft voor ieder wat wils.
 • Midden Jutland: het Merengebied en de rivier de Gudenå zijn heerlijk voor zoetwatervissen (paling, witvis, roofvis, snoek, baars).
 • Oost-Jutland: populair zijn onder andere het Randers Fjord, het Mariager Fjord en de kust van Djursland. Ook het rustige eiland Samsø is een bijzondere bestemming voor sportvissers.
 • Zuid-Jutland: het mooie schiereiland Als, de rivier de Gelså en de Kongenå, het Horsens Fjord: ook deze regio is heerlijk divers. Ook leuk: met een kotter de Lille Bælt op voor kabeljauw en platvis!
 • Sjælland, Lolland-Falster en Møn: Langs de Store Bælt en het Isefjord is het goed vissen op platvis, zeeforel en kabeljauw. De meest idyllische visstekken vind je langs de magisch witte krijtrotsen van Stevns Klint en Møn Klint.

Bestel de verplichte landelijke visakte via Dansk.nl

Boek nu een visvakantie in Denemarken

Dit paradijs voor sportvissers moet je ontdekken

Bekijk alle accommodaties in de buurt van visstekken
Zoeken
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous