Funen en Langeland

Funen en Langeland

De groenste en best bewaarde geheimen van Denemarken

Accommodaties op Funen en Langeland

Met meer dan 3000 gezamenlijke Deense reisdagen is Dansk de enige échte Denemarken Vakantie Specialist in Nederland, sinds 1985.

Over de regio Funen en Langeland

Onbewoonde eilanden, sprookjesachtige vissersdorpjes,
grootse kastelen en vooral: heel veel velden, boomgaarden en glooiende weilanden. Dat is Funen in een notendop. Niet voor niets staat het eiland Funen bekend als de ‘tuin van Denemarken’. Ook het kleinere eiland Langeland – via een brug verbonden met Funen - is een fijne uitvalsbasis voor
een actieve vakantie in Denemarken met het hele gezin.

Meer over Funen en Langeland

(Tekst gaat hieronder verder)

tip van onze Denemarken Specialisten

De kastelen op Funen zijn prachtig. Mijn favoriet is Egeskov Slot, ook vanaf Langeland prima te bereiken. Behalve het kasteel en de prachtige tuinen is er een bijzonder automobielmuseum, een speeltuin en spannende doolhoven. Echt een aanrader!

Lisette

Lisette

Denemarken Vakantie Specialist, Dansk.nl

 • Denemarken Specialist
  sinds 1985
 • De mooiste 'hyggelige'
  plekjes
 • Het leukste reisblog
  over Denemarken

Sprookjesachtig Odense en onontdekt Funen

Tussen al het grasland en de glooiende heuvels is er op Funen van alles te doen voor cultuurliefhebbers. Bezoek het beroemde kunstmuseum Brandts in Odense en ontdek waarom sprookjesschrijver Hans Christian Andersen nog altijd de trots van deze stad is. Of ga voor een dagtrip naar het zandstrand en de gezellige haven van het plaatsje Kerteminde, de diepe bossen op het onbewoonde eiland Romsø of traditionele vissersdorpjes zoals het 17de eeuwse Faaborg.

Eilandhoppen vanaf Funen

Het piepkleine eiland Ærø, onderdeel van de Sydhavnsøer (Zuiderzee eilanden) is een topbestemming voor een dagje eilandhoppen vanaf Funen. Al was het alleen al om de traditionele vakwerkhuizen en de heerlijk brede stranden met eigen ogen te zien! Ga je liever voor een stevige wandeling? Maak een dagtrip naar het Middelfart Slotsbos of Egeskov Slot.

Vissen vanaf Langeland

Vanaf het Funse Tåsinge pak je gemakkelijk de brug naar Langeland, het kleine groene eiland naast Funen. Het rustige eiland is het Deense platteland op haar mooist. Oftewel: glooiende graanvelden afgewisseld met windmolens en kleine dorpskernen met traditionele vakwerkhuizen. Langeland een topbestemming voor zeevissers. Vooral als je graag een keer je eigen forel of kabeljauw aan de haak wilt slaan!

Kidsproof Langeland en Funen

Een strandvakantie met kinderen op Langeland en Funen betekent lange zomerse dagen vol zon, strand en waterplezier. Afgewisseld met avontuurlijke dagtrips naar gigantische kastelen en Andersen’s sprookjesmuseum. Nog meer attracties? Doordat Funen met een brug verbonden is met Jutland, is een dagtrip naar bijvoorbeeld Koldinghus of LEGOLAND ook prima te doen.

Funen en Langeland in het kort

 • gemakkelijk te bereiken
 • divers en groen landschap
 • traditionele vissersdorpjes
 • toplocatie voor sportvissers

Vakantiebestemmingen op Funen en Langeland

Populaire bestemmingen op Funen en Langeland

Voor welke highlight op Funen en Langeland ga jij?

Odense

Odense is de hoofdstad van Funen en de geboortestad van de sprookjesschrijver Hans Christian Andersen. Zijn geboortehuis, het HC Andersen Museum, het Tinderbox Theater: overal in de stad kom je het werk van de wereldberoemde schrijver tegen. Bezoek ook het openluchtmuseum Den Fynske Landsby en ontdek hoe Denemarken er in zijn tijd uitzag.

Lees meer over Odense op Funen

Faaborg

Het traditionele Faaborg was ooit het bruisende centrum van de visserij in Denemarken. Hoewel de vissers inmiddels plaats hebben gemaakt voor een gezellige haven met cafés en restaurants, is de authentieke 17de eeuwse binnenstad grotendeels intact gebleven. Vooral in het 300 jaar oude Den Gamle Gaard (‘het oude hof’) kun je goed zien hoe het leven van de rijke koopmannen er toen uitzag.

Bekijk alle accommodaties rondom Faaborg

Kerteminde

In het typische Funse dorp Kerteminde staan behalve prachtige vakwerkhuizen en een levendige haven ook allerlei verrassende attracties op je te wachten. Zoals het Fjord & Bælt Aquarium en het Johannes Larsen kunstmuseum. Vanuit de haven van Kerteminde pak je bovendien gemakkelijk de boot richting het piepkleine onbewoonde eiland Romsø.

Bekijk alle accommodaties voor een bezoek aan Kerteminde

Egeskov Slot

Het kasteel Egeskov Slot is prachtig gelegen waterburcht waarvan de geschiedenis teruggaat tot de 14de eeuw. Het omliggende slotspark is een verrassende plek om te wandelen. Behalve sierlijke fonteinen en hagen kom je er ook een gigantische fuchsiatuin, een avontuurlijk klimbos en diverse doolhoven tegen. In de bijgebouwen vind je een gigantische collectie klassieke auto’s en motoren. Een leuke dagtrip voor gezinnen en stellen. 

Lees meer over Egeskov Slot

Ærø

Dagje eilandhoppen vanaf Funen? Dan mag het sprookjesachtige Ærø zeker niet ontbreken. Stap op de fiets en ontdek de brede zandstranden met kleurrijke strandhutjes en het landschap vol vakwerkhuizen. Sluit je bezoek af met een wandeling door hoofdstad Ærøskøbing, waar het lijkt of de tijd 400 jaar stilgestaan heeft.

Direct jouw vakantie op Funen en Langeland boeken?

Funen en Langeland zijn heerlijk rustige en groene bestemmingen in Denemarken!

Bekijk alle accommodaties op Funen en Langeland
Zoeken
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous