ARoS Kunstmuseum Aarhus

Aros Allé 2, 8000 Aarhus, Denemarken

Het kunstmuseum ARoS ligt in het hart van Aarhus en is een must see tijdens een bezoek aan deze tweede stad van Denemarken. Vanaf het kleurrijke panoramadak kun je de hele stad in je opnemen. Het museum zelf heeft een unieke kunstcollectie en altijd wel een interessante wisselexpositie.

Zien in ARoS

ARos is een veelzijdig kunstmuseum in Aarhus, Oost-Jutland. Behalve een indrukwekkende collectie van moderne kunst uit binnen- en buitenland, is er ook overzichtstentoonstelling van de iconen van 300 jaar Deense kunst. Daarnaast weet ARoS iedere keer weer te verrassen met bijzondere wisselexposities. Van Francis Bacon en Yves Klein tot ‘onze eigen’ Anton Corbijn: hun werk kwam allemaal al voorbij in ARoS.

Ook voor kinderen is ARoS leuk. Behalve rondrennen over het spectaculaire regenboogdak kunnen ze zelf aan de slag in de juniorwerkplaats. Ook heeft ARoS een gezellige café, een restaurant en een shop.

Openingstijden ARoS

ARoS is het hele jaar door geopend maar de openingstijden kunnen verschillen. Op maandag is het museum altijd gesloten. Check altijd even de website voor de meest actuele informatie over de exposities en de exacte openingstijden.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous