Aarhus - tweede stad van Denemarken

8000 Aarhus, Denemarken

Aarhus is de tweede stad van Denemarken en een van de leukste bestemmingen voor een stedentrip in Denemarken. De gemoedelijke studentenstad heeft straten vol gezellige cafés en winkels en een paar prachtige musea.

Doen in Aarhus

Aarhus heeft de laatste jaren een ware metamorfose ondergaan. De oude haven staat vol architectonische kunstwerken en musea als ARoS en het Moesgaard Museum zijn volledig herbouwd. Een paar dingen zijn heerlijk vertrouwd gebleven: het openluchtmuseum Den Gamle By (‘de oude stad’) staat nog altijd garant voor een gezellig reisje terug in de tijd. En in de Latijnse Wijk (‘Latinerkvarteret’) barst het nog altijd van de hippe winkels en knusse koffietentjes. Ook langs het water van de Åen, een smalle rivier die dwars door de stad stroomt, vind je een aantal gezellige cafés en restaurants.

Vakantie in of nabij Aarhus

Aarhus ligt aan de kust van Oost-Jutland en is omringd door strand en bos. Vanaf het centrum van de stad is het zo’n kwartiertje fietsen naar het dichtstbijzijnde zandstrand. Hoewel je op Dansk.nl een paar leuke stadshotels in Aarhus vindt, is de leuk ook prima te doen als dagtrip vanuit kustplaatsen als Odder en Ajstrup.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous