Blåvand Strand. Foto: Dansk.nl

Blåvand - gemoedelijke Deense badplaats

6857 Blåvand, Denemarken

Een van de leukste badplaatsen van Denemarken aan de brede zandstranden van de westkust

Op zoek naar een gezellige vakantiebestemming in Denemarken met strand, heide èn mooie fietspaden om de hoek? De hoge duinen en lange zandstranden maken de badplaats Blåvand tot een van de meest populaire vakantiegebieden in West-Jutland. Voor een vakantie in Blåvand kan je kiezen voor een vakantiehuis, maar vakantiepark Danland Ho Blåvand is ook een aanrader. Dat ligt iets buiten Blåvand, midden in de mooie natuur van deze regio.

Doen in Blåvand

Tijdens de zomermaanden verandert het centrum van Blåvand in een bruisende badplaats vol terrasjes en winkels. De lokale kaarsenmakerij, de snoepjesfabriek en Blåvand Zoo staan garant voor leuke uitstapjes met het hele gezin. Vanaf Blåvandshuk Fyr, de lokale vuurtoren, kun je prachtig zien hoe Blåvand omringd is door brede zandstranden, een gigantisch duingebied en diepe bossen. Gezien de golven van de westkust aardig onstuimig kunnen zijn, is dit gebied populair onder windsurfers en geoefende zwemmers.

Vakantie in Blåvand

Blåvand ligt aan de kust van West-Jutland, zo’n 35 kilometer van Esbjerg. Doordat de omgeving van Blåvand erg populair is onder Deense vakantiegangers, liggen er veel vakantiehuizen in het omliggende bos- en duingebied. Veel van deze vakantiehuizen bieden volop rust en privacy en liggen op korte fietsafstand van het strand.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous