Danmarks Borgcenter - belevingscentrum bij Slot Vordingborg

4760, Denemarken

Danmarks Borgcenter is een interactief belevingscentrum bij het Slot Vordingborg. Het centrum ligt in het meest zuidelijke punt van Sjælland. Gewapend met een Ipad-guide leer je er alles over de Deense kastelen uit de Middeleeuwen en kun je spannende spellen spelen.

Bezoek aan Danmarks Borgcenter

Danmarks Borgcenter – het ‘Kastelencentrum van Denemarken’ – zit in een gloednieuw ondergronds gebouw op het terrein van het Vordingborg Slot. Via bijzondere installaties, muziek en moderne technologie kun je er de wereld van de Deense kastelen en Middeleeuwse koningen ontdekken. Danmarks Borgcenter is een zeer toegankelijk historisch museum en is leuk voor jong en oud.

Met een toegangskaartje voor Danmarks Borgcenter kun je ook de kasteelruïne van Vordingborg bezoeken. Vooral de Ganzentoren is een bezoek waard. Dit indrukwekkende bouwwerk is een van de best bewaarde Middeleeuwse torens van Denemarken.

Openingstijden en locatie Danmarks Borgcenter

Danmarks Borgcenter ligt in Vordingborg op Zuid-Sjælland, niet ver van de bruggen richting Lolland-Falster en Møn. Hierdoor is het belevingscentrum prima te bereiken vanaf vakantieadressen in de gehele regio. De exacte openingstijden van Danmarks Borgcenter zijn afhankelijk van het (hoog-)seizoen. Check dus van tevoren de website voor de meest actuele informatie.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous