Zuid-Sjælland

Zuid-Sjælland

Reis terug in de tijd naar het land van de Vikingen in deze gemoedelijke en heuvelachtige regio

Accommodaties in Zuid-Sjælland

Met meer dan 3000 gezamenlijke Deense reisdagen is Dansk de enige échte Denemarken Vakantie Specialist in Nederland, sinds 1985.

Over regio Zuid-Sjælland

De Dom van Roskilde, het Vikingeborg fort, de rotsen van Stevns Klint…
Neem Zuid-Sjælland als bestemming en je kunt een paar van de grootste schatten van Denemarken bezoeken!

Meer over Zuid Sjælland

(Tekst gaat hieronder verder)

tip van onze Denemarken Specialisten

Zodra we in Rødby aankomen met de veerboot, rijden we het liefste meteen naar de witte rotsen van Stevns Klint. Zo mooi! Mijn tip? Boek je overtocht naar Rødby gelijk via Dansk.nl wanneer je jouw accommodatie boekt. Wel zo gemakkelijk en voordelig!

Alberta

Alberta

Denemarken Vakantie Specialist, Dansk.nl

 • Denemarken Specialist
  sinds 1985
 • De mooiste 'hyggelige'
  plekjes
 • Het leukste reisblog
  over Denemarken

Zuid-Sjælland in het kort

De moeite waard om te ontdekken

 • Goed bereikbaar (via de veerboot vanuit het Duitse Puttgarden)
 • Historisch (Viking) bezienswaardigheden
 • Goede uitvalsbasis voor bezoek aan Kopenhagen
 • Veelal kiezelstranden

De Vikingschatten van Zuid-Sjælland

Met Kopenhagen aan de horizon kan het verleidelijk zijn om snel door Zuid-Sjælland heen te rijden zodra je de veerboot afkomt in Rødby. Onze tip: neem de tijd voor Zuid-Sjælland! Het typisch Deense landschap van prachtige vergezichten is heerlijk wandelgebied. Bovendien hebben de Vikingen er een paar prachtige schatten voor ons achtergelaten. Zoals het fort Vikingeborg Trelleborg en de verzameling schepen in de haven van hun hoofdstad Roskilde. Ook het openluchtmuseum Land of Legends is een bijzondere plek om meer te leren over deze machtige Scandinavische voorouders.

De zee en de fjorden van Zuid-Sjælland

Zoals we gewend zijn van Denemarken, zijn de zee en de fjorden ook in Zuid-Sjælland nooit ver weg. Ga voor een vakantieadres in de omgeving van Roskilde en geniet van een kanotocht over het Roskilde Fjord. Of kies voor een vakantieadres aan de zuidkust en ontdek het knusse vissersdorp Karrebæksminde en het kasteel Gavnø Slot.

Waar je ook verblijft in Zuid-Sjælland, één plek aan de kust mag je absoluut niet missen: Stevns Klint. Wandel langs de ruige kust, kijk uit over het rustig kabbelende water en laat je meenemen op een rondleiding door de geheimzinnige Koude Oorlogsbunker van het Stevns Museum.

Erop uit rondom Zuid-Sjælland

Na al die bijzondere highlights van Zuid-Sjælland zin in nog meer Deense cultuur en natuur? Zelfs vanuit het zuidelijke puntje van het eiland is een dagtrip naar de Deense hoofdstad Kopenhagen goed mogelijk. Bovendien ben je slechts één brug verwijderd van de eilanden Falster en Møn, waar heerlijke zandstranden en nog meer (en nog hogere!) krijtrotsen op je liggen te wachten. Ook het eiland Lolland, met een indrukwekkend Middeleeuws openluchtmuseum en een groot safaripark, is vanaf Zuid-Sjælland goed te bereiken.

Vakantiebestemmingen in Zuid-Sjælland

 • Langs de kust van de Faxe Bugt barst het van de gemoedelijke dorpjes en kustplaatsen. Ook Strøby, Rødvig en Faxe zijn populaire vakantiebestemmingen.
 • Geschiedenisliefhebber? In het karakteristieke vissersdorp Karrebæksminde zit je zowel dichtbij Trelleborg als het historische Vordingborg.
 • Ga je er graag op uit tijdens je vakantie in Zuid-Sjælland? Rondom het Roskilde Fjord zit je dichtbij de bezienswaardigheden van Roskilde, het openluchtmuseum Land of Legends en de vele attracties van hoofdstad Kopenhagen.

Populaire bestemmingen in Zuid-Sjælland

Welke bezienswaardigheden in Zuid-Sjælland staan op jouw verlanglijstje?

Danmarks Borgcenter

Het hypermoderne museum Danmarks Borgcenter heeft het historische Vordingborg in één klap omgetoverd tot een topattractie. Als zetel van de 12de eeuwse Koning Valdemar De Grote was Vordingborg altijd al een bijzondere locatie. Eerder was er echter niet veel meer te zien dan een paar archeologische opgravingen. In het interactieve Danmark Borgcenter komt de geschiedenis nu tot leven met een indrukwekkende verzameling voorwerpen en levensechte digitale reconstructies.

Bekijk alle accommodaties voor een bezoek aan Danmarks Borgcenter

Land of Legends

Het glooiende landschap van Lejre, nabij Roskilde, is de perfecte setting voor het openluchtmuseum Land of Legends. Wandel door het Vikingendorp en langs de grafheuvel, bouw mee aan een Vikingschip en ga een rondje kanoën in een boomstam. Kortom: een boeiend museum voor jong en oud!

Bekijk alle accommodaties voor een bezoek aan Land of Legends

Vikingeborg

Terwijl je over het uitgestrekte grasland van Vikingeborg loopt, is het lastig voor te stellen dat hier ooit honderden Vikingen de wacht hielden. De zorgvuldig gereconstrueerde bouwwerken en het museum geven echter een prachtig kijkje terug in de tijd van Fort Vikingeborg. Het maakt het tot een absolute must see voor Vikingliefhebbers.

Bekijk alle accommodaties rondom Vikingeborg

Roskilde

In de tijd van de Vikingen was Roskilde de hoofdstad van het land. In de gemoedelijke haven van de stad staat nu het Vikingschepenmuseum met een indrukwekkende collectie Vikingschepen. Ook voor recentere geschiedenis zit je goed in deze levendige studentenstad. De Dom van Roskilde wordt al eeuwen gebruikt als graftombe voor de koninklijke familie en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Bekijk alle accommodaties rondom Roskilde

Direct je vakantie in Zuid-Sjælland boeken?

Zuid-Sjælland zit vol strong>historische bezienswaardigheden en heerlijke stranden

Bekijk alle accommodaties in Zuid-Sjælland
Zoeken
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous