De Kleine Zeemeermin - Wereldberoemd standbeeld in de haven van Kopenhagen

Langelinie, 2100 Kopenhagen, Denemarken

Geen bezoek aan Kopenhagen is compleet zonder de Kleine Zeemeermin gedag te zeggen. Het wereldberoemde kunstwerk aan de haven van de hoofdstad is een van de beroemdste fotolocaties van de Oost-Deense eilanden en de rest van Denemarken.

De Kleine Zeemeermin

Het standbeeld van de Kleine Zeemeermin prijkt aan de Langelinie, de promenade bij de haven van Kopenhagen. Het beeld staat er sinds 1913, toen de Deense bierbrouwer Carl Jacobsen (van de Carlsberg biertjes) haar cadeau gaf aan de stad en is uitgegroeid tot boegbeeld van Kopenhagen. Het beeldje is een ode aan het gelijknamige sprookje van Hans Christian Andersen, de grootste sprookjesschrijver van Denemarken. Vanaf haar rots kijkt de Kleine Zeemeermin weemoedig uit over de haven van Kopenhagen. Een onmisbaar (en gratis!) plekje tijdens je bezoek aan Kopenhagen.

Bezoek de Kleine Zeemeermin

Om de Kleine Zeemeermin te bezoeken, loop je vanaf Amalienborg richting de Langelinie in de haven van Kopenhagen. De Kleine Zeemeermin is vrij toegankelijk. Het enigste wat je hoeft te doen is een plekje veroveren tussen alle toeristen en selfie-schieters.

Ook leuk: pak de rondvaartboot vanaf Nyhavn en bekijk de Kleine Zeemeermin vanaf het water.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous