De Kleine Zeemeermin - Wereldberoemd standbeeld in de haven van Kopenhagen

Langelinie, 2100 Kopenhagen, Denemarken

Geen bezoek aan Kopenhagen is compleet zonder de Kleine Zeemeermin gedag te zeggen. Het wereldberoemde kunstwerk aan de haven van de hoofdstad is een van de beroemdste fotolocaties van de Oost-Deense eilanden en de rest van Denemarken.

De Kleine Zeemeermin

Het standbeeld van de Kleine Zeemeermin prijkt aan de Langelinie, de promenade bij de haven van Kopenhagen. Het beeld staat er sinds 1913, toen de Deense bierbrouwer Carl Jacobsen (van de Carlsberg biertjes) haar cadeau gaf aan de stad en is uitgegroeid tot boegbeeld van Kopenhagen. Het beeldje is een ode aan het gelijknamige sprookje van Hans Christian Andersen, de grootste sprookjesschrijver van Denemarken. Vanaf haar rots kijkt de Kleine Zeemeermin weemoedig uit over de haven van Kopenhagen. Een onmisbaar (en gratis!) plekje tijdens je bezoek aan Kopenhagen.

Bezoek de Kleine Zeemeermin

Om de Kleine Zeemeermin te bezoeken, loop je vanaf Amalienborg richting de Langelinie in de haven van Kopenhagen. De Kleine Zeemeermin is vrij toegankelijk. Het enigste wat je hoeft te doen is een plekje veroveren tussen alle toeristen en selfie-schieters.

Ook leuk: pak de rondvaartboot vanaf Nyhavn en bekijk de Kleine Zeemeermin vanaf het water.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo