Amalienborg Slot - koninklijk paleis in Kopenhagen, Denemarken

Amalienborg, 1257 Kopenhagen, Denemarken

Amalienborg Slot is het koninklijke paleis in het hart van Kopenhagen. Het 18de eeuwse paleis is de residentie van de koningin en de kroonprins en is een van de grootste Rococo kastelen in Denemarken. Een must-see tijdens je vakantie op de Oost-Deense eilanden!

Amalienborg Slot bezoeken

Amalienborg Slot bestaat uit vier identieke gebouwen rondom een groot plein. Op het grote plein kun je dagelijks om 12.00 uur de wisseling van de wacht bekijken. Vooral als de koningin thuis is (en de vlag uithangt), is dit een waar spektakel. De vier paleizen rondom het beroemde plein zijn:

 • Het Schacks paleis, de woning van Koningin Margrethe II
 • Het Brockdorffs paleis, de woning van kroonprins Frederik en zijn gezin
 • Het Moltkes paleis, een gastenverblijf (gedeeltelijk open voor publiek)
 • Het Levetzaus paleis, het gastenverblijf van Prins Joachim en prinses Benedikte en de locatie van het Amalienborg Museum

Amalienborg Museum

In het Amalienborg krijg je een uniek kijkje achter de schermen van het Deense koninklijk huis. Je kunt de privévertrekken bekijken van de meest recente koningen en er is een tentoonstelling over de geschiedenis en tradities van het koningshuis.

Openingstijden van het Amalienborg Slot

Check voor je bezoek de website voor de actuele openingstijden van het gastenverblijf en het Amalienborg Museum.

 • Denemarken Specialist
  sinds 1985
 • Ruim 20.000
  accommodaties
 • VisitDenmark logo
 • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous