Den Gamle By - Historisch openluchtmuseum in Aarhus

Viborgvej 2, 8000 Aarhus, Denemarken

Het openluchtmuseum Den Gamle By (‘de oude stad’) ligt in het centrum van Aarhus en staat garant voor een bijzondere reis terug in de tijd. De zo’n 75 huizen, winkels en werkplaatsen brengen het Denemarken van de 19de en 20ste eeuw tot leven.

Doen in Den Gamle By

Het openluchtmuseum Den Gamle By is een unieke plek in Denemarken. De karakteristieke huizen in het ‘dorp’ komen uit allerlei uithoeken van Denemarken of zijn nauwkeurig nagebouwd. De ‘locals’ uit de 19de eeuw verwelkomen je graag in hun boekhandel, smederij, bakkerij of kruidenierswinkeltje.

Sinds kort heeft Den Gamle By er ook zeer moderne buren bij: een nagebouwde stadswijk uit 1970. Leuk voor een nostalgisch tripje of om aan je (klein-)kinderen te laten zien!

Den Gamle By bezoeken

Den Gamle By is een leuk openluchtmusem in Oost-Jutland, Denemarken voor jong en oud. Het museum ligt aan de rand van het centrum van Aarhus, middenin een groen park. Kijk op de website van Den Gamle By voor de actuele openingstijden en speciale evenementen.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous