Gråsten Slot - kasteel in Zuid-Denemarken

6300, Denemarken

Het spierwitte Gråsten Slot ligt aan de oostkust van Zuid-Denemarken, zo’n 30 kilometer van de grens met Duitsland. Het slot was decennialang het zomerverblijf van Koningin Ingrid, de moeder van de huidige koningin Margrethe.

Bezoek aan het Gråsten Slot

Zolang de koninklijke familie niet zelf verblijft op het 18de eeuwse Gråsten Slot, is deze toegankelijk voor het publiek. Vooral de weelderige kasteeltuin vol zomerse bloemen en de kasteelkerk zijn een bezoek waard. In de kapel van de kerk hangen maar liefst zo’n 80 religieuze schilderijen. Ook de omgeving is prachtig: het Gråsten Slot is omringd door bossen en meren.

Een rondleiding op het Gråsten Slot is te boeken via het lokale VVV kantoor van Sønderborg. De exacte openingstijden van het Gråsten Slot vind je op de website.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous