Sønderborg - havenstad in Zuid-Denemarken

Sønderborg, Denmark

Sønderborg is een havenstad aan de oostkust van Zuid-Denemarken, niet ver van de grens met Duitsland. De stad is gebouwd rondom het Sønderborg Slot, dat hier al sinds de 13de eeuw staat. Sønderborg ligt gedeeltelijk op het kleine eiland Als, dat via een brug verbonden is met Jutland.

Bezoek aan Sønderborg

Veel vakantiegangers bezoeken Sønderborg om één ding: het Sønderborg Slot. In het statige kasteel aan het water zit nu een boeiend lokaal historisch museum. Ook de gezellige haven van Sønderborg is een bezoek waard, net als het belevingscentrum Universe. Geschiedenisliefhebbers mogen bovendien het historisch centrum Dubbøl Banke niet overslaan. Nergens wordt het verhaal van de Duits-Deense oorlog van 1864 zo realistisch en toegankelijk verteld.

Locatie Sønderborg

Sønderborg ligt op het meest oostelijke puntje in het grensgebied. Met nog geen 50 kilometer tot aan de grens, is het een leuke eerste stop tijdens een rondreis door Zuid-Denemarken. Het bosrijke eiland Als is een mooie locatie om de natuur in te gaan en ook het nabijgelegen Gråsten Slot is een bezoek waard.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous