Grenen - het meest noordelijke punt van Denemarken

Grenen, 9990 Skagen, Denemarken

Wil je de ruige golven van de Westkust? Of toch liever het rustigere water van de Oostkust? In Grenen hoef je geen keuzes te maken. Je krijgt het gewoon allebei! Op dit meest noordelijke puntje van Denemarken komen de zeeën van het Skagerrak en het Kattegat samen.

Doen in Grenen

Geen strandvakantie in Noord-Jutland is compleet zonder het natuurgeweld bij Grenen te ervaren. Wat voor een weer het ook is, het blijft een prachtig gezicht om de twee Deense zeeën tegen elkaar op te zien botsen. Vanaf de parkeerplaats stap je gemakkelijk op de Sandormen (‘zandworm’), een trekker die je naar het strand brengt. Met een beetje geluk kom je tijdens je trip ook nog een paar zeehonden tegen: ze liggen hier vaak ongestoord te luieren.

Door de sterke stroming is het in Grenen zelf niet toegestaan om te zwemmen. Pootje baden met elk been in een andere zee is gelukkig minstens zo leuk. Wil je wel graag de zee in? Zoek dan de brede zandstranden bij de populaire badplaats Skagen (afstand: zo’n 5 km) op. Hier kun je jezelf gelijk trakteren op de lekkerste verse vis!

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous