Skagen - kunstenaarsstad, vissersplaats en mondaine badplaats in Denemarken

9990 Skagen, Denemarken

Vraag een Deen naar de meest schilderachtige kustplaats in Denemarken, en je hoort ongetwijfeld Skagen voorbij komen. Kunstenaars uit heel Denemarken reisden van oudsher af naar Skagen om het bijzondere licht en de inspirerende natuur te vangen op doek.

Doen in Skagen

Het oude vissersdorp Skagen is inmiddels omgetoverd tot een hippe badplaats. In de typisch gele huisjes met rode daken zitten nu allerlei leuke winkels, galeries, restaurants en cafés. Niet ver van het centrum ligt het brede zandstrand en een uitgestrekt duingebied.

Zo’n 5 kilometer ten noorden van Skagen ligt het bijzondere strand van Grenen. Dit is de plek waar het water van het Skagerrak en het Kattegat samenkomen. Een spectaculair schouwspel!

Vakantie in Skagen

Skagen is het meest noordelijke stadje van Oost-Jutland. Doordat het zo’n populaire vakantiebestemming is onder de Denen, is er een ruim aanbod van vakantiehuizen. Deze liggen voornamelijk in de duinen en de natuurgebieden rondom Skagen. De enorme aantrekkingskracht van Skagen heeft nóg een gevolg: dit is een van de duurdere vakantiegebieden van Denemarken. Vakantiehuizen die een paar kilometer van Skagen afliggen, zijn over het algemeen iets voordeliger.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous